KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mladost deset dana u Makarskoj

22.01.2017. - Jučer su nogometaši Mladosti otputovali na desetodnevne pripreme (22.januar do 1.februar) u svoju stalnu zimsku bazu u kojoj će pored svakodnevnih treninga na terenima Sportskog centra odigrati i dvije kontrolne utakmice protiv hrvatskih drugoligaša Imotskog i Dugopolja

emil_velicEmil Velić, krajišnik koji je u Mladost stigao iz Belgije

Nakon sedmodnevnog rada u otežanim uvjetima na svojim terenima u Doboju, nogometaši Mladosti otputovali su na ranije ugovorene pripreme na Jadranu. I ovaj put, kao i prethodnih nekoliko godina, bit će gosti hotela Bonaca, kod Kakanjca Dine Ljubojevića.

Pored svakodnevnih treninga u Sportskom centru Makarska, ugovorena su i dva kontrolna susreta sa hrvatskim drugoligašima Imotskim (25.01) i Dugopoljem (28.01), koji će poslužiti treneru Musemiću i njegovim saradnicima da provjeri sve kandidate i izvrši selekciju za završne pripreme koje će se kao i prošle godine održati u Antaliji (Turska).

milivoje_lazicMilivoje Lazić, sa Grbavice u Doboj

U Makarsku su otputovala 23 igrača, među kojima su i trojica novajlija. Riječ je o mladom golmanu iz Sanskog Mosta Emilu Veliću (6.2.1995.Sanski Most), koji je došao iz belgijskog Sent Trudena, veznjaku Adnanu Šećeroviću (1.12.1991. Živinice.) i napadaču Milivoju Laziću (19.9.1992.Bijeljina), bivšim igračima bijeljinskog Radnika, koji su jesenas nastupali za sarajevski Željezničar i dolaskom trenera Slavka Petrovića neočekivano došli u drugi plan i sporazumno raskinuli ugovore. Njihovim dolaskom lista pojačanja je u skladu sa izjavom trener Musemić još na prozivci kada je rekao da mu nedostaju golman, vezni igrač i napadač.

adnan_secerovicAdnan Šećerović iz Živinica, Željinu plavu boju zamijenio crvenom bojom Mladosti

Na pripremama u Makarskoj nalaze se ovi igrači: Franko Lalić, Emir Velić i Tarik Abdurahmanović (golmani), Marin Galić, Senad Karahmet, Aladin Isaković, Neven Laštro, Faruk Gačan, Admir Kubat, Omer Musić, Adnan Hrelja, Mirza Rizvanović, Nebojša Maksimović, Goran Brkić, Adnan Šećerović, Sinan Ramović, Aladin Šišić, Pavle Sušić, Mićo Kuzmanović, Anel Husić, Milivoje Lazić i dvojica najboljih juniora Imad Rondić i Mustafa Mušija.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u