KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Mladost deklasirala visočku Bosnu

28.06.2017. - Ekipa Mladosti je u prvoj kontrolnoj utakmici pred novu sezonu deklasirala visočku Bosnu rezultatom 5:0.

Mladostvisoko

Ekipa Mladosti koja je počela susret od prve minute

Stadion Luke u Visokom bio je domaćin prijateljskog susreta između domaće visočke Bosne i dobojske Mladosti. U svom debiju na klupi Mladosti Edis Mulalić je upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:0. Već nakon prvih 45 minuta susreta Mladost je imala vodstvo od 2:0, a strijelci u prvom dijelu susreta bili su Aganspahić i Šišić. U drugom poluvremenu ekipa iz Doboja je u potpunosti dotukla svog protivnika sa tri nova gola, a strijelci su bili mladi Armin Trako i dva puta Amer Hiroš, novo pojačanje dobojske Mladosti. Ovaj momak je prošao omladinsku školu FK Željezničar, a u protekloj sezoni je u dresu FK Goražde u Prvoj ligi Federacije BiH u 20 nastupa postigao i dva gola. Kvalitete ovog veznjaka, bivšeg juniora Željezničara najbolje poznaje upravo bivši igrač i trener Želje, a sadašni trener Mladosti Edis Mulalić.

Od prve minute za ekipu Mladosti u duelu protiv Bosne su nastupili: Velić, Rizvanović, Jurkić, Metalsi, Isaković, Arežina, Zahirović, Šećerović, Lazić, Šišić i Aganspahić, a igrali su još: Bukvić, Abdulahović, Kalajanović, Karahmet, Jusić, Dedić, Vazda, Hiroš, Trako, Mušija i Rondić.

-Sjajan susret. Mislim da je predsjednik Mušija napravio pun pogodak sa pojačanjima. Ovi momci su se već adaptirali na sredinu i bit će prava pojačanja. Nadam se da će nas povrede zaobići, a šef će nas sigurno odlično pripremiti do početka sezone i imat ćemo šta pokazati, rekao je kapiten Mladosti Aladin Isaković nakon susreta.

E.Škulj/Kakanjlive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u