KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Mladost će ugostiti aktuelne prvake BiH

07.03.2019. - Dobojska Mladost će u okviru 22. kola Premijer lige BiH na domaćem terenu ugostiti aktuelnog prvaka BiH, mostarski Zrinjski

elvedinsema
Bit će ovo prilika da dobojska Mladost upiše prve bodove protiv aktuelnih prvaka BiH. Naime tim iz Kaknja u dosadašnjih sedam prvenstvenih ogleda nije uspio osvojiti niti bod protiv Zrinjskog iako je jesenas bio blizu osvajanja boda u Mostaru.

-Nesretno smo izgubili u prvom dijelu sezone u Mostaru i sada se želimo iskupiti pred domaćom publikom. Poseban motiv imamo jer do sada nismo uspjeli savladati Zrinjski. Igramo lijep fudbal koji publika voli i sigurno je kako ćemo se nadigravati sa aktuelnim prvakom BiH. Bilo bi sjajno kada bi došli do pobjede, mada ne bi bili nezadovoljni sa bodom. Možda nekome u ovom momentu djeluje da na kraju sezone završimo kao treći ili četvrti, ali mi ne odsutajemo, želimo se boriti za gornji dio tabele, rekao je prvi asistent Zildžovića Elvedin Beganović u izjavi za KakanjLive i dodao da će odsustvo Welbecka biti veliki hendikep za Dobojane:

-Nana je sjajan igrač i jedan od najvažnijih naših igrača u veznoj liniji. Naša igra uveliko zavisi od njega, ali vjerujem da ćemo moći nadoknaditi njegov izostanak i adekvatno odgovoriti zadatku koji je pred nama.

U taboru Mladosti vlada sjajna atmosfera i svi igrači izuzev Nane Welbecka konkurišu za duel sa Mostarcima.
Susret između Mladosti i Zrinjskog igra se u subotu 9. marta 2019. godine na stadionu u Doboju u 15 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Irfan Peljto iz Sarajeva.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u