KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mladost bez pritiska na Koševu

03.05.2016. - Uoči sutrašnjeg gostovanja na Koševu, u novootvorenom salonu na stadionu Mladosti, održana je press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili trener i menadžer Ibro Rahimić i Adnan Hrelja.

sarajevo-ibraIbro Rahimić

Pobjedom protiv Travnika, nogometaši Mladosti i matematički su osigurali ostanak u premijerligaškom društvu i naredne tri utakmice mogu igrati bez opterećenja.

-Situacija poslije trijumfa nad Travnikom i izborenog ostanka znatno je relaksirala stanje u momčadi i gostovanje na Koševu dočekujemo bez imperativa.Bit će mnogo lakše jer igrači nemaju pritiska i mogu igrati za svoju dušu. Željni su dokazivanja i ja vjerujem da ćemo dati maksimum,pružiti dobru igru i snažan otpor favoriziranom Sarajevu,koje je u svakom slučaju veliki favorit, smatra trener i menadžer Mladosti Ibro Rahimić.
Zbog tri javne opomene pravo nastupa protiv Sarajeva nema Pavle Sušić, dok su svi ostali igrači na raspalaganju, ali postoji vjerovatnoća da će Rahimić neke igrače odmoriti za subotnji ogled protiv vodećeg Zrinjskog,kada će biti spuštena zavjesa na terenu u Doboju na najuspješniju sezonu u historiji kluba.

sarajevo_hreljaAdnan Hrelja

Adnan Hrelja, koji je veći dio svoje karijere proveo u omladinskim selekcijama Sarajeva,zatim kraće vrijeme bio na posudbi u Rudaru i Mladosti,smatra da njegova momčad nema šta izgubiti u dvoboju sa Sarajevom jer je osnovni cilj već ostvaren.
-U utakmicu ulazimo maksimalno rasterećeni,jer smo pobjedom protiv Travnika ostvarili cilj i obezbijedili igranje u Ligi 12. Idemo na Koševo da odigramo jednu dobru utakmicu u kojojnemamo šta izgubiti, dok će igrači Sarajeva biti pod imperativom jer im samo pobjeda produžava nadu da izbore plasman u Evropu.Ovo je prilika da još jednom protiv jakog protivnika potvrdimo dobre igre i rezultate i dokažemo da nismo slučajno na mjestu koje zauzimamo,istakao je mladi Adnan Hrelja, koji bi mogao dobiri priliku da zaigra protiv svog bivšeg kluba.

Utakmica Sarajevo-Mladost igra se u srijedu 4.maja/svibnja sa početkom u 17 sati uz direktan prenos na Areni 1.
Glavni sudija je Goran Paradžik iz Ljubuškog, pomoćnici;Ratko Kunić(Banja Luka) i Hrvoje Turudić (Čitluk). Četvrti sudija Emir Spahalić (Mostar) .Delegat utakmice je Mirko Milošević iz Zvornika, a posmatrač suđenja Antonio Blažević iz Višića kod Čapljine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u