KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mladost angažirala petoricu novajlija

12.06.2016. - U ponedjeljak 13.juna/lipnja u 17 sati, bit će prvo okupljanje i početak priprema za novu sezonu

010

Nakon jednomjesečnog zasluženog odmora, u ponedjeljak nogometaši Mladosti startuju s pripremama za novu sezonu. Očekuje je se nazočnost blizu tridesetak igrača, među kojima neće biti Anisa Rahimića (vratio se u Švicarsku), Miloša Milisavljevića, Armina Pašagića, Kenana Muslimovića i Igora Počeka, koji su minule sezone imali minornu minutažu i klub se odrekao njihovih usluga.Član Mladosti nije više ni iskusni Mehmedalija Čović, koji je još prije kraja prošle sezone iz porodičnih razloga napustio redove dobojskog premijerligaša.

Prozivci će prisustvovati i petorica novajlija, s kojima su potpisani ugovori i koji bi trebali biti osvježenje za novu sezonu. Svakako, najpoznatije ime je mladi napadač Mićo Kuzmanović (18.mart 1996), koji je u proljetnom dijelu sezone igrao u dresu zvorničke Drine i zabilježio 15 nastupa i postigao 4 gola. Kuzmanović je igrao u mlađim selelcijama BiH (U18, U19 i U21), te seniorskim timovima Modriče, Zvijezde Gradačac, Superligaša Srbije Jagodine i banjalučkog Borca. Riječ je o izrazitom napadaču, velikom potencijalu, koji bi mogao biti osvježenje za navalni red Mladosti, baš kao i Brazilac Alexande di Estefano Marcena Rodriges (5.2.1993), kojem je posljednji klub bio Pelotasa. Iz Srbije su stigli štoper Milan Nedučić (20.7.1991), dosadašnji član prvoligaša Dinama iz Vranja, te centralni vezni Goran Brkić (28.4.1991), koji je u jesenjem dijelu prvenstva igrao za superligaša Metalac iz Gornjeg Milanovca, a proljetos u prvoligašu iz Zemuna.

Novi član Mladosti je i Amer Šećerović (1997,Živinice), nekadašnji kadet Sarajeva, koji je protekle sezone igrao u slovenačkom prvoligašu Rudaru iz Velenja. Amer je mlađi brat Adnana Šećerovića, koji je prošle sedmice iz bijeljinskog Radnika prešao u Željezničar.

Lista novajlija nije zaključena i moguće je da predsjednik Mušija u narednih nekoliko dana angažira neko zvučnije pojačanje.

Što je najvažnije, redove Mladosti nije napustio ni jedan standardni prvotimac i trener Ibro Rahimić na raspolaganju ima kompletnu prvu postavu koja je iznijela teret minule sezone i ostvarila zacrtani cilj. Za neke igrače, poput onih ponajboljih, Harisa Dilavera, Darka Boškovića i Senada Karahmeta, postiji interes naših premijerligaša i inozemnih klubova i nije isključeno da tokom prelaznog roka dođe do realizacije bar jednog unosnog transfera.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u