KakanjLive | Utorak, 07.07.2020. godine

Mladi Jugoistočne Evrope posjetili elektranu Energy

01.09.2018. - Šezdeset mladih iz Jugoistočne Evrope, u okviru omladinske konferencije Vučko posjetili elektranu kaknjske firme Energy

U petak 31.08., kakanjsku solarnu elektranu "Energy" Kakanj posjetila je grupa od 60 mladih iz Jugoistočne Evrope u sklopu omladinske konferencije pod nazivom VUČKO, koji već osmi put za redom organizuje njemačka fondacija u BiH. Konferencija se održava od 29.08. do 02.09. ove godine gdje se razgovara na temu "Klimatske promjene i ekološki održiv način privređivanja".

Ovo je bilo druženje gdje su mladi iz regiona imali priliku da nauče više o obnovljivim i ekološki prihvatljivim izvorima energije, između kojih je i energija Sunca. Domaćin je bio Ferid Čaluk, direktor firme "Kakanj Petrol" i "Energy" Kakanj, koji je upoznao goste o gradu Kaknju, kako kao industrijskom gradu, tako i kao gradu velike historijske važnosti za Bosnu I Hercegovinu govoreći i o Kraljevoj Sutjesci i Bobovcu. Također, mladi su mogli naučiti o načinu izgradnje i radu solarne elektrane, kao i o efektima koje ovaj vid proizvodnje električne energije ima za okoliš. Gosti su imali priliku da postavljaju pitanja i razgovaraju sa domaćinom, te da saznaju nešto više o obnovljivim izvorima energije.

"Kakanj Petrol" i "Energy" Kakanj su firme koje se prepoznaju po sloganu i poslovnom opredjeljenju: "Mi volimo Kakanj!" uz „Ime kakanjsko“, „Boje rudarske“, „Čistu energija“ i Čisto gorivo.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u