KakanjLive | Nedjelja, 05.07.2020. godine

Mladi iz KICK-a boravili u Banovićima

09.09.2019. - Studijska posjeta mladih Kakanjaca iz Kick-a udruženju BaUM Banovići

kickbanovici
Mladi iz Kick-a posjetili udruženje BaUM u Banovićima u okviru programa WV BiH ciljanog na uspostavljanje centara za djecu i mlade u BiH, saopštzeno je na facebook stranici Kick-a.

Mladi iz udruženja BaUM pripremili su kratku prezentaciju o nastanku i aktivnostima udruženja te domaćinski i susretljivo razgovarali sa mladim Kakanjcima. Učesnicima iz Kaknja predstavljane su i trenutne aktivnosti koje BaUM provodi, a vezane su za kampanju renoviranja spotskog igrališta u Banovićima.

U diskusiju tokom i po završetku prezentacije, dotaknute su teme odnosa vladinog i nevladinog sektora, omladinske politike u Kaknju i Banovićima i podrške koju mladi imaju od lokalnih vlasti I WV (World Vision) u oba grada.

Mladi kakanjci iz Banovića odlaze puni pozitivnih utisaka o istrajnosti BaUM aktivista na realizaciji ideja i razvoju organizacije s jedne strane, i snažnoj podršci Tuzlanskog ureda WV BiH s druge strane. Ohrabrivanje i stalna podrška iz tuzlanskog ureda WV BiH ključni su za razvoj i održivost ovog udruženja.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u