KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Mještani Brnja uređivali lokalni put

11.09.2017. - Samoorganizovanjem građana, Savjet mjesne zajednice Brnj, brzo poslije konstituisanja realizira prve akcije i inicijative. Usmjerene su prema uređenju, zdrave i čiste sredine i rješavanju problema vodosnabdijevanja

brnja
Inicijative su uputili prema Javnom preduzeću Vodokom, a traže i sastanak sa Općinskim načelnikom. Konkretno, u nedjelju su organizovali akciju na uređenju lokalnog puta.
Poslije jučerašnje akcije napravljen je rezime urađenog posla. Uklonjenio je grmlje i rastinje koje je smanjivalo vidkljivost na putu i uzrokovalo manje saobraćajne udese.

brnj01

Sa dva traktora građevinskog tampona nasuli su oštećene bankine i popravili dio puta prema kapiji Hidrogradnjinog platoa.Iskrčeno je i skresano granje na putu prema Grebenu.

brnjb

Iz Savjeta Mjesne zajednice zahvaljuju svima koji su se odazvali ovoj akciji. Posebna zahvalnost ide Almiru i Edinu koji su trimerima za granje i šiblje kvalitetno odradili veliki posao. Onima koji nisu bili na akciji upućen je poziv da se odazovu na sljedeću jer, kako sami kažu, posla ima još a sve što se radi u funkciji je ljepše i zdravije sredine za svakog stanovnika Brnja.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u