KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Mirza Šubo prva prinova Rudara

24.12.2018. - Riječ je o dvadesetogodišnjem napadaču koji dolazi na jednoipogodišnju posudbu iz sarajevskog Željezničara u kojem je prošao sve mlađe selekcije i prošle godine potpisao profesionalni ugovor

Mirza Šubo(bijeli dres)

Iako joz zvanično nije počeo zimski prelazni rok, vodstvo Rudara počelo je rješavati igračku križaljku za nastavak prvenstvene sezone. Želja stručnog štaba je da se angažiraju dvojica  iskusnijih  i dva  mlađa zaštićenog godišta(do 21.godine, op.a), koja će imati pravo nastupa i u narednoj sezoni (2019/2020). Prvi je stigao mladi Mirza Šubo koji igra na poziciji centralnog napadača, koji bi trebao pojačati konkurenciju  u navalnom reedu, ali i igračima zaštićenog godišta, od kojih trojica moraju biti u početnoj postavi u prvom dijelu igre(čitavo prvo poluvrijeme, op.a), čiji je izbor u jesenjem dijelu na mnogim utakmicama predstavljao problem treneru Hodžiću. 

Mirza Šubo rođen je u Sarajevu 24. februara 1998. godine. U Željezničaru je početo trenirati 2012. godine i prošao je sve mlađe selekcije. Igra na poziciji napadača i u posljednjoj  sezoni juniorskog staža na 29 utakmica postigao 18 golova. Prošle godine potpisao je prvi profesionalni ugovor i igrao za B momčad, dok je proljetos bio na posudbi u bugojanskoj Iskri, za koju je odigrao 13 utakmica i postigao jedan gol.

Šubo je posljednji mjesec trenažnog procesa radio s prvotimcima Rudara i zadovoljio kriterije trenera Hodžića, koji smatra da ovaj korpulentni napadač ima predispozicije za napredovanje i da bi mogao biti od koristi za njegov tim.

-Radi se o školovanom igraču, dosta je brz, okretan, ima naviku traženja lopte u prostor, a što je najbitnije zna igrati.Iznimno je jak i snažan, pun energije i agresivnosti i mogao bi nam biti od koristi, naravno ako bude uporan i željan dokazivanja, mišljenje je trenera Rudara Fadila Hodžića, na čiji prijedlog je i angažiran ovaj mladi napadač.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u