KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

Mirza Mušija vršioc dužnosti direktora JU KSC Kakanj

30.11.2018. - Za vršiioca dužnosti Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj imenovan je profesionalni glumac, Kakanjac, Mirza Mušija

mirza_musija
U Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj (JU KSC) danas je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg direktora Aldina Šljive koji je imenovan za vršioca dužnosti Načelnika Općine Kakanj i profesionalnog glumca Mirze Mušije koji je imenovan za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.
Na mjesto v.d. direktora Ustanove Mirza Mušija dolazi s dužnosti šefa Odjela za kulturno-umjetničke djelatnosti u JU KSC Kakanj.
Vršioc dužnosti direktora JU KSC Kakan,j Mirza Mušija, ovom prilikom je prisutnim uposlenicima i članovima Upravnog odbora Ustanove rekaa da je sretan zbog nove dužnosti, te da je svjestan da će biti potrebno puno truda i angažmana da bi se nastavilo stopama i tempom rada koji je zadao Aldin Šljivo.

Mirza Mušija, rođen je 5.1.1980. godine u Zenici, kao i većina kakanjske djece zbog upućenosti Kaknja na zeničku bolnicu i zeničko porodilište. Osnovnu školu „ Ivo Lola Ribar“ završio je u Kaknju (1986-1994), a u rodnom gradu je završio i gimnaziju. U Sarajevu je završio studij na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo (2003-2008). U desetogodišnjioh profesionalnoj karijeri radio je i kao glumac i kao reditelj. Niz je pozorišnih predstava, filmova i događaja u kojima je obavljao ove poslove, a vezani su sa teatarske i filmske ustanove u Sarajevu, Zenici i Kaknju. Dobitnik je nagrada za profesionalna ostvarenja u BiH, Srbiji i Turskoj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u