KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Mirza Kovač ponovo u Rudaru

27.06.2017. - Nakon četverogodišnjeg igranja u Mladosti i Metallegheu, s kojima je izborio ulazak u Premijer ligu i zabilježio 26 nastupa, ovaj brzonogi napadač podržao je projekat „Domaći, podmlađeni i bolji Rudar“ i vratio se u svoj matični klub

mirzakovacMirza Kovač u dresu Mladosti u duelu na utakmici sa Sarajevom

Nakon povratka Omera Musića, Belmina Čehajića i Vahidina Čaluka, koji su predstavljeni još na prozivci, pripremama Rudara pridružio se još jedan bivši igrač. Riječ je o napadaču Mirzi Kovaču (23.maj 1992.), koji je posljednje četiri godine igrao u Mladosti(DK) i Metallegheu iz Jajca , s kojima je izborio ulazak u Premijer ligu u kojoj je odigrao 26 premijerligaških prvenstvenih utakmica.

Mirza Kovač je predvodnik najuspješnije poslijeratne juniorske selekcije Rudara, koja je igrala zapaženu ulogu u Omladinskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, iz koje je izbačena odlukom tadašnjeg Komiteta za normalizaciju nogometa u BiH zbog toga što prvi tim nije imao premijerligaški status. Podsjećamo, tu ekipu su sačinjavali igrači rođeni 1992/1993.godine; Vahdet Ajdinović, Samir Kapo, Amer Hrustanović, Adis Goralija, Omer Musić, Mirza Merdić, Belmin Kobilica, Josip-Joža Tomić, Belmin Čehajić, Stjepan Šipić i Mirza Kovač, od kojih će kvartet; Musić, Kobilica, Čehajić i M. Kovač biti okosnica novog, podmlađenog Rudara u narednoj sezoni.

Povratkom ovog kvarteta, dobrim dijelom realiziran je projekat kluba „Domaći, podmlađeni i bolji Rudar“. Dakle, bivši mladi igrači vratili su se u Rudar i to je realizacija prvog cilja da se popuna odbjeglih i otpisanih „stranaca“ kompenzira domaćim kadrom. Šteta, što se ovim igračima nije pridružio i mladi Fahrudin Kovač(1996), koji ima dvogodišnje prvoligaško iskustvo igranjem u Metallegheu i visočkoj Bosni i koji je bio prvi pik vodstva Rudara.Nažalost, mlađi Kovač je dobio primaljivu ponudu od donedavnog premijerligaša Olimpika i on će naredne sezone braniti boje prvoligaša sa sarajevske Otoke.

S obzirom da su redove Rudara napustila sedmorica stranaca(Nikolić, Čizmić, Delić, Prutina, Aničić, Vila i Hajdarović) i mladi domaći igrači Vedin Kulović i Haris Đuđo, Uprava će na zahtjev struke angažirati dva-tri pojačanja, među kojima je prioritet svih prioriteta, pronalazak kvalitetnog golmana, čiji se transfer očekuje tokom ove sedmice.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u