KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Mirnes Buza umjesto Kape

18.04.2016. - Nezadovoljni rezultatima, čelnici Rudara sporazumno su prekinuli suradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Nijazom Kapom i za njegovog nasljednika imenovali Mirnesa Buzu koji je dosad obavljao dužnost sportskog direktora kluba

Mirnes_BuzaMirnes Buza, na trenerskoj poziciji broj jedan

Nijaz Kapo, koji je u pauzi prvenstva naslijedio Fadila Hodžića, nakon  tromjesečnog  vođenja prvog tima, dogovorio je sporazumni raskid suradnje sa vodstvom Rudara.

Razlozi su ostvareni rezultati, koje su „Zeleno-crni“ postigli u sedam kola nastavka prvenstva u kojem su osvojili samo osam bodova (po dvije pobjede,dva remija i tri poraza), što je ispod svih očekivanja i ambicija kluba.

mirnes_emir_beg

-Dosadašnji trener imao je odriješene ruke u dovođenju igrača i sastavljanja tima, sve obaveze prema igračima su izmirene, za svaku utakmicu obezbijeđen karantin i premije, međutim, izostali su rezultati i promjena trenera je bila neminovna. Kod vodstva kluba postoji energija i želja da se sačuva i podigne na viši nivo novoizgrađeni ambijent kojem su jedino nedostajali bodovi. Mi ćemo učiniti sve da igre i rezultati budu adekvatni uloženim sredstvima i zadovolje publiku.Očekujemo da će ova promjena donijeti pobjede i da će igrači „ginuti“ na terenu i dati svoj maksimum, iznad zalaganja kojeg smo gledali u dosadašnjem toku nastavka prvenstva, istakao je glavni sponzor Rudara Edin Begovac.

Novi trener bit će Mirnes Buza,dosadašnji sportski direktor kluba, kojem će asistirati Ramiz Husić, koji je i kod Kape obnašao tu dužnost.

Buza će na klupi Rudara debitirati u subotu u komšijskom derbiju protiv Bosne u Visokom,veoma važnom meču koji bi mogao biti prekretnica za "Zeleno-crne".

Podsjećamo, Rudar se nalazi na devetom mjestu sa 29 bodova, dok je Bosna šesta sa 35 bodova. Do kraja prvenstvene sezone preostalo je još osam kola, a pored Visokog, Rudar će gostovati kod Jedinstva u Bihaću, Sloge u Ljubuškom i Bratstva u Gračanici, a kod kuće za protivnike ima Radničkog iz Lukavca, Branitelja, Podgrmeč i Orašje.

Rudar je u prethodnim utakmicama imao i navijačku podršku, imao je i razumjevanje vjerne publike, koja je iz kola u kolo očekivala napredak u igri i bolji bodovni saldo. Zaista se mnogo toga posložilo i promjena na čelu stručnog štaba je očekivan potez. Poslije neočekivanih rezultata, dva nerješena ishoda na domaćem terenu i poslije reakcija javnosti, odlazak Nijaza Kape sa kormila bio je očekivan potez. Na kraju krajeva, skandiranjem i sa “istoka” i sa “zapada” tražila je to i publika na utakmici sa Zvijezdom. Tako je sporazumni prekid Rudara sa Kapom i Kape sa Rudarom, koji zna da je Klub iznad svega, posebno svakog pojedinačnog interesa, bilo neminovno rješenje. Da li će biti i dovoljno, pokazat će naredne utakmice.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u