KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Mirnes Buza novi trener Rudara

18.03.2019. - Dojučerašnji sportski direktor Rudara, Mirnes Buza od sutra je novi trener zeleno-crnih

Mirnes_Buza

Nakon tri vezana poraza kakanjskog Rudara u proljetnom dijelu sezone, od ekipa Metalleghea, Novog Travnika i Bratstva danas je po hitnom postupku zasjedala Uprava Kluba i odlučeno je da Rudar u nastavku sezone vodi Mirnes Buza, dosadašnji sportski direktor Rudara.

-Istina je. Od sutra radim sa prvom ekipom. Danas je zasjedala Uprava i odlučeno je da od sutra vodim prvi tim. Ekipa je solidno pripremljena, dobro selektovana. Tri vezana poraza poljulala su međuljudske odnose unutar kluba i stvorena je negativna atmosfera u i oko kluba. Kruže priče kako je klub prodao neke utakmice, ali te priče su neosnovane. Nadam se da će ova šok terapija uroditi plodom. Pokušat ćemo da podignemo samopouzdanje momaka i da da slavimo za vikend protiv visočke Bosne. Moramo što prije izaći iz rezultatske krize. Ova ekipa može mnogo više od rezultata koje pokazuje u posljednje vrijeme'' rekao je Mirnes Buza u izjavi za KakanjLive.

I drugi mandat Fadila Hodžića na klupi Rudara završen je neslavno. Popularni Hodža je u jesenjm dijelu sezone uprkos brojnim problemima osvojio 26 bodova, dok je u prethodnom mandatu u sedam utakmia imao četiri pobjede, dva remija i samo jedan poraz.

Podsjećamo Mirnes Buza je već ranije vodio kakanjski Rudar, a od sutra će Buzi asistirati tkođe bivši igrači Rudara Ramiz Husić i Bečir Mehanović, dok Ismar Pojskić ostaje na mjestu trenera golmana. Rudar će nakon tri vezana poraza tražiti i svoj prvi proljetni trijumf u komšijskom derbiju sa visočkom Bosnom. 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u