KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Ministar Smajić se interesirao za vodovodne mreže

08.08.2018. - Kakanj je posjetio Himzo Smajić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, a razlog za posjetu je uvid u realizaciju projekata vodovodne i kanalizacione mreže koji se realiziraju iz sredstava vodne naknade

smajicuopcini
U srijedu 8. augusta 2018. godine Kakanj je posjetio Himzo Smajić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona. Povod za posjetu bio je rezime realizacije projekata rekonstrukcije i izgradnje vodovoda i kanalizacionih mreža na području Kaknja koje je Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK finansiralo na području Kaknja u proteklom periodu iz sredstava vodnih naknada. Riječ je o trogodišnjem vremenskom periodu 2016.-2018. godine. Tokom prošle godine realizirano je 201.012,72 maraka, a u 2016. godini 91.856,00 KM. U 2018. godini predviđeno je realizirati 436.000,00 maraka.

Podug je spisak projekata i mjesnih vodovoda i kanalizacija, koji je obuhvaćen ovim sredstvima. Neki od njih su realizovani, za neke je realizacija u toku, a za neke je aktuelan postupak javne nabavke. Na tom spisku su: Izgradnja Vodovoda Varalići, MZ Krševac; Izgradnja Vodovoda „Koprivnica – Banjevac“, MZ Termoelektrana; Rekonstrukcija vodovoda Lučani, MZ Bilješevo; Izgradnja kanalizacije Haljinići; Izgradnja kanalizacije Kučići; Izgradnja kanalizacije Bukovlje, Čobe i Safunđije općina Kakanj ; Vodovod Brus proširenje gradske vodovodne mreže; Izgradnja kanalizacije „Stambene“, MZ Doboj; Izgradnja vodovoda Zagrađe, MZ Zagrađe; Rekonstrukcija vodovoda Vukanovići,; Izgradnja vodovoda „Bijele vode“; Kanalizacioni kolektor Crnač i Čizmići, MZ Crnač;Izgradnja vodovoda Slapnica; Rekonstrukcija vodovoda Brnji i Sanacija korita rijeke Trstionice.

smajicnaterenu

Ministar je se interesirao za realizaciju ranije ugovorenih, a sada realizovanih projekata, te projekata iz Programa utroška sredstava od vodnih naknada za 2018.godinu. Ministar i predstavnici Općine Kakanj posjetili su MZ Bukovlje u kojoj je realizovna I faza projekta Izgradnja kanalizacije Bukovlje, Čobe i Safundžije, a sredstva su obezbijeđena i za II fazu i pokrenuta je tenderska procedura. Realizacijom II faze riješit će se odvodnja otpadnih voda za naselja Bukovlje i Safundžije, a u III fazi će se riješiti odvodnja otpadnih voda za Čobe.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u