KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Mininogometaši BiH savladali Italiju i Srbiju

12.06.2017. - Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za koju nastupa i Kakanjac Adin Škulj danas je u drugom kolu Evropskog prvenstva u Češkoj savladala slekeciu Srbjie rezultatom 2:0.

mininogomet bih

Sjajan start prvensta za izabranike Josipa Kupreškića. Pobjede nad Italijom (4:0) i Srbijom (2:0)

U českom Brnu je prije tri dana počelo Evropsko prvenstvo u mininogometu. Naša reprezentacija je u prvom kolu ubdjeljivo savladala Italiju rezultatom 4:0, a danas su naši mininogometaši savladali selekciju Srbije rezultatom 2:0. U preostalom susretu u grupi ekipi Bosne i Hercegovine je dovoljan i remi sa Crnogorcima kako bi grupnu fazu okončali na poziciji broj jedan.

-Sjajno smo otvorili prvenstvo. Prvo ubjedljivom pobjedom protiv Italijana, a danas pobjedom i protiv komšija iz Srbije. Atmosfera u timu je sjajna. Vjerujem da i sutra možemo do pobjede kako bi grupnu fazu okončali na prvoj poziciji. Iako je prilično toplo nama to ne predstavlja problem jer smo sjajno fizički spremni za sve izazove koji su pred nama, rekao je Kakanjac Adin Škulj, reprezentativac BiH te dodao:

-Pratili smo i nekoliko drugih mečeva. Do sada po viđenom favoriti smo takmičenja, ali to moramo pokazati na terenu.

Evropsko prvenstvo u Brnu traje do 17. juna, a izabranici Josipa Kupreškića su jedni od favorita za zlato uprkos odsustvu četvorice jako bitnih igrača: Seada Kapetanovića, Edina Mujezinovića, Ibrahima Hršumovića i Daniela Blaževića.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u