KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Minimalna pobjeda Veleža protiv Rudara

18.07.2018. - Pobjedonosni pogodak za Rođene postigao Mustafa Mujezinović iz slobodnog udarca

velezrudar

Danas (srijeda) je u Vrapčićima odigrana pripremna utakmica između Veleža i Rudar koja je na kraju završila pobjedom Rođenih rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Mustafa Mujezinović u 52.minuti
Bila je ovo Veležova peta, a Rudareva tek druga kontrolna utakmica, koja je poslužila trenerima Ibri Rahimiću i Fadilu Hodžiću da isprobaju sve kandidate za narednu sezonu. Početne postave sačinjavali su igrači koji su najbliži prvoj jedanaestorici.
Za Rođene su igrali : Bobić – Dario, Zvonić, Mrgan, Mešanović – Ćosić – Behram, Lucas – Ovčina, Mujezinović – Fajić, a za Rudar; Bekan, Goralija, Rizvanović, Čizmić, Hrelja, Fočo, Čiva, Čehajić, Mirza Kovač, Kobilica, Fahrudin Kovač.
U drugom poluvremenu Rahimić je šansu pružio Biševcu, Kuduzoviću, Vehaboviću, Cvijanoviću, Alikadiću, Tahiroviću i Vignatiju, dok je Hodžić priliku dao Musiću, Topaloviću, Akifu Kovaču, Subašiću, Gačiču, Čatiću, Smaki i Mušiji.
Prvi su zaprijetili Rođeni u 5. minuti, kada je Fajić odlično petom ostavio loptu za Behrama, koji šutira ali je Bekan na mjestu i izbija u korner. Nakon njega, Fajić pokušav glavom, bez uspjeha. Gosti su odgovorili preko Hrelje u 7. minuti iz slobodnog udarca.
Rođeni su imali više loptu u svojim nogama, i više su pokušavali ugroziti gol protivnika. Svoje udarce probali su Lucas, Behram, Fajić glavom, ali je Bekan u par navrata odlično intervenisao. Fajić je u 18. minuti nesebično pokušao uposliti Mujezinovića, koji je zakasnio na centaršut.
U 25. minuti Ovčina je uspio izboriti jednu loptu po desnoj strani, ali je na kraju odbrana Rudara dobro reagovala. Zelenocrni su preko Kobilice pokušali ugroziti gol Veleža, ali njegov udarac ide preko gola. U 31. minuti Mujezinović je odlično šutirao, ali još bolje Bekan odbranio, i odbio loptu u korner. Nakon toga, Čiva dobro šutira, i kada su svi vidjeli loptu u golu, Bobić fenomenalno brani i vadi loptu ispod prečke. Do kraja poluvremena probao je Lucas, ali bez uspjeha. Tako se na poluvrijeme otišlo bez golova.
U 52. minuti Velež dolazi do prednosti, nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Mustafe Mujezinovića. Isti igrač je u 67. minuti pogodio stativu, a prilike za izjednačenje imali su Sedad Subašić i Mustafa Mušija, ali je iskusni golman Bobić bio na visini zadatka.
Trener Rudara Fadil Hodžić zadovoljan je igrom svojih izabranika koji su pružili jak otpor kvalitetnoj i trenutno bolje pripremljenoj ekipi Veleža.
- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, dobro parirali igračima Veleža. Zadovoljan sam zalaganjem igrača, koji su se uspješno nosili sa jakom ekipom, koja je u odnosu na nas odigrala više jakih kontrolnih utakmica i ima širi roster, dok smo mi u početnoj fazi uigravanja, izjavio je za naš portal trener Rudara Fadil Hodžić.
Zeleno-crni nastavljaju sa treninzima, a nove provjere imaju narednog vikenda na memorijalnom turniru „Galib Mujičić“ u Vitezu.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u