KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Minimalna pobjeda Rudara protiv Jedinstva

06.04.2019. - Golovima braće Fahrudina i Mirze Kovača u drugom poluvremenu Zeleno-crni porazili podmlađenu ekipu Jedinstva minimalnim rezultatod od 2:1


Rudar je mnogo teže od očekivanja savladao mladu ekipu Jedinstva. Ponovo su zatajili napadači koji su se ispromašivali i propustili priliku da uvjerljivije poraze Bišćane koji sdu od 32.minute igrali s igračem manje jer je zbog druge javne opomene isključen desni bek Ahmed Aletić.

U samom otvaranju igrači Rudara su imali dvije sjajne prilike.U 3.minuti u prilici je bio Fahrudin Kovač, ali je njegov udarac vratar Vernes Karavdić krajnjim naporom izbio u korner. Poslije ubačaja lopte iz kornera Adis Goralija pogađa stativu. Gosti su uzvratili u 16.minuti,ali je prečka spasila golmana Rudara Jamakovića. Do kraja prvog dijela šanse su propustili braća Kovač, Mirza u 32.minuti, kada je jedan od odbrambenih igrača gostiju loptu izbacio s gol crte,a osam minuta kasnije udarac Fahrudina iz blizine brani mladi Karavdić.

U poluvremenu trener Rudara Mirnes Buza vrši dvije izmjene i to se donijelo mnogo bolju igru jer su Belmin Čehajić i Bajro Spahić pojačali ofanzivu i odbrana gostiju bila je na velikim iskušenjima.U 49.minuti Fahrudin Kovač propušta priliku da matira solidnog Karavdića. Što mu nije pošlo za nogom u toj zreloj prilici, nadoknmadio je u 60.minuti kada je poslije dobro izvedenog kornera od strane kapitena Kobilice glavom loptu smjestio u mrežu nemoćnog Karavdića. U 71.minuti Hrelja s livevog boka centrira na prvu stativu, Bajro Spahić snažno šutira, ali pored same desne stative. Četiri minute kasnije najljepša akcije ove ne baš sadržajne i kvalitetne utakmice. Akteri su bili Hrelja, Bajro Spahić i Mirza Kovač, koji je preciznim udarcem pogodio malu mrežicu Karavdićevog gola za 2:0.

I umjesto da pojačaju napade i ostavre još veću pobjedu, igrači Rudara su se očito zadovoljili rezultatom , prepustili inicijativu gostima koji su iz prve šanse preko rezerviste Hando Agami Daniel Fikkea postigli pogodak. Ubačenu loptu iz slobodnog udarca, igrači Rudara su dva puta izblokirali,ali treći pokušaj gostiju nisu spriječili i rezervista Bišćana uspio je zatresti mrežu Jamakovića i postaviti konačan rezultat.

Premda nisu pružili očekivanu igru, igrači Rudara su stvorili sedam-osam prilika, ali su zatajili u realizaciji. Mora se reći da je teren u izuzetno lošem stanju i možda je to razlog slabijeg izdanja Zeleno-crnih, ali opravdanja nema kada je u pitanju pristup, zalaganje, veće htjenje, energija i agresivnost, u čemu su prednjačili gosti u čijoj početnoj postavi je bilo čak 8(osam) igrača zaštićenog godišta(21.godina i mlađi), koji su nedostatak iskustva i kvaliteta nadoknadili velikom borbenošću.

Rudar-Jedinstvo 2:1

Stadion Rudara. Gledatelja 200. Glavni sudija je Stipe Kovačević iz Tomislavgrada.Pomoćne sudije; Marko Grebenar (Livno) i Sanel Grljević(Mostar). Četvrti sudija Edin Mujkić(Doboj Istok). Posmatrač suđenja Sead Jakić(Mostar). Delegat utakmice Karlo Jurišić iz Posušja.
Strijelci:1:0 Fahrudin Kovač (60), 2:0 Mirza Kovač (75, 2:1 Hando Agami Daniel Fikke (82).
Žuti kartoni:Mirza Kovač(Rudar), Abdulah Jahić, Armin Bijedić i Ishak Đanan(Jedinstvo).
Crveni karton: Ahmed Aletić (Jedinstvo, 32.minuta zbog druge javne opomene)

RUDAR: Alija Jamaković, Fadil Čizmić, Adnan Hrelja, Adis Goralija, Omer Musić, Denis Cana, Belmin Kobilica (od 90+2.Sedad Subašić),Malik Gači(od 46.Belmin Čehajić),, Mirza Kovač, Farudin Kovač, Mustafa Mušija(od 46.Bajro Spahić). Trener: Mirnes Buza.
JEDINSTVO:Vernes Karavdić, Ahmed Aletić, Samir Jašarević (od 62.Abdulah Jahić), Amir Ćirić, Vladimir Kremenović,Armin Bijedić, Elmin Husić (od od 35.Haris Zuko), Anes Nuspahić, Ishak Đanan, Adi Tahirović, Hariz Porić (od 76. Hando Agami Daniel Fikke) Trener:Vlado Jagodić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u