KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Minimaln poraz Rudara od favoriziranog Olimpika

11.11.2017. - Golom rezerviste Damira Vidovića iz 55.minute igrači Olimpika uspjeli su savladati podmlađenu momčad Rudara i osvojiti tri važna boda koji ih ostavljaju u trci za naslov jesenjeg prvaka

olimpikrudartx

U izuzetno korektnoj utakmici, u kojoj je vrlo dobri sudija Herman Muslić iz Bihaća izrekao samo dvije javne opomene igračima Olimpika zbog nedozvoljeno oštrih startova, domaći su svoju terensku premoć materijalizirali jednim, ali vrijednim pogotkom. Bilo je to u 55.minuti, kada je rezervista Damir Vidović na sjajnu asistenciju iskusnog Danijela Stojanovića efektnim udarcem matirao dotad veoma sigurnog golmana Rudara Ajdina Čelebića. Imali su „Vukovi“ još nekoliko prilika, od kojih je svakako najpovoljnija bila ona u 48.minuti kada je sudija Muslić dosudio kazneni udarac.

Najstrožiju kaznu izveo je mladi Adnan Osmanović, ali je njegovu namjeru pročitao Ajdin Čelebić i sjajnom odbranom zaustavio udarac prvog strijelca Olimpika.

Podmlađeni sastav Rudara, u čijoj je početnoj postavi bilo čak devet igrača koji su ponikli u vlastitim redovima, pružio je jak otpor favoriziranim Sarajlijama, koji su uložili dosta truda i napora da dođu do značajne pobjede. Istina, Zeleno-crni nisuozbiljnije zaprijetili iskusnom Dejanu Bandov iću, ali su taktički poziciono dobro stajali na terenu i uz malo više hrabrosti možda su mogli postići nešto više.
-Bila je to jedna izuzetno korektna utakmica u kojoj je moja momčad bila potpuno rasterećena, dok su igrači Olimpika bili pod imperativom pobjede. Domaći su igrali u grču, dobro smo im parirali i da smo bili malo hrabriji i odlučniji, mogli smo to iskoristiti. Ipak, mora se priznati da je pobjeda Olimpika zaslužena i ja im čestitam i želim mnogo sreće u nastavku prvenstva, a nama preostaje da dobro analiziramo ovu ne baš uspješnu sezonu i konsolidiramo redove za proljetni dio u kojem ćemo morati pružiti daleko, daleko više, istakao je trener Rudara Boris Pavić.

Olimpik – Rudar 1:0

Stadion Otoka u Sarajevu. Gledalaca 150. Glavni sudija : Hermin Muslić Iz Bihaća. Pomoćni suci : Zlatko Budimlić(Bihać) i Admir Hadžović(Goražde). Četvrti sudija: Adnan Kasupović iz Bihaća.Posmatrač suđenja Sead Jakić iz Mostara. Delegat: Franjo Smoljo iz Kupresa.

Strijelci:1:0 Damir Vidović (55.minuta)

Žuti kartoni:Danijel Stojanović(37.) i Đoko Milović (90+1.) kod Olimpika.

OLIMPIK: Dejan Bandović, Meldin Jusufi (od 71.Dino Bevab), Danijel Stojanović, Đoko Milović, Strahinja Čvoro, Emir Zeba, Milan Muminović, Vučina Šćepanović, Armin Mahović (od 62.Nedim Oglečevac), Sabahudin Jusufbašić (od 46.Damir Vidović), Adnan Osmanović. Trener:Mirza Varešanović.

RUDAR: Ajdin Čelebić, Belmin Čehajić, Sanel Alić, Amel Hrustanović, Omer Musić, Haris Hećo, Armin Topalović (od 58.Amel Neimarlija), Anes Vehab, Belmin Kobilica, Dženan Smaka (od 14.Mirza Kovač), Malik Gačić (od 53.Bajro Spahić). Trener:Boris Pavić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u