KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Minimalan poraz Rudara u Konjicu

18.05.2019. - Oslabljena ekipa Rudara pružila je snažan otpor Konjičanima,ali nije uspjela izbjeći poraz

Becir Mehanovic
Bećir Mehanović, vodio ekipu na gostovanju u Konjicu

Susret Igmana i Rudara obilježili su debiji trenera Emira Tufeka i Bećira Mehanović, koji su naslijedili Nedima Jusufbegovića , odnosno Mirnesa Buze, koji su uoči ovog dvoboja podnijeli ostavke. I dok je Tufek izveo kompletnu postavu, Bećir Mehanović je Konjičanima suprostavio podmlađenu momčad u kojoj je nastupilo čak devet igrača zaštićenog godišta(21.godina i mlađi), među kojima su bila i četvorica juniora Hamza Kozlo,Damir Bećak, Sabahudin Selimović i Deni Dedić. I pored toga, domaći su teškom mukom došli do nova tri boda, s kojim su produžili nadu u opstanak.

Vodeći pogodak Igmana djelo je Kerima Tatara, koji je u finišu prvog dijela igre savladao Jamakovića.Već na otvaranju drugog poluvremena Aldin Hrvanović udvostručuje vodstvo i već tad je bilo jasno da će Konjičani slaviti. Počasni pogodak za Zeleno-crne postigao je Mirza Šubo u 84.minuti.
Utakmica je protekla u izuzetno korektnom tonu i mladi sudija Edin Mujkić, koji je vrlo dobro obavio svoj zadatak, pokazao je samo jedan žuti karton, domaćem igraču Savinoviću.

Bez obzira na poraz, trener Rudara Bećir Mehanović zadovoljan je igrom svojih pulena, posebno donedavnog kadeta Damira Bećaka, koji se ozbiljno nameće za naredne teške okršaje.
Zbog lakših ozljeda i bojazni od disciplinskih mjera, kao i teškog protivnika u srijedu u Kaknju, Mehanović je poštedio čak osmoricu standardnih igrača; Bekana, Foču, Canu, Kobilicu, Musića,Goraliju, Subašića, F.Kovača.
- Gostovanje u Konjicu iskoristili smo da provjerimo mlađe igrače i mogu reći da su me prijatno iznenadili. Neki su iskoristili šansu i pojačali konkurenciju, ali mi u narednim mečevima nemamo izbora. Već u srijedu protiv Goražda igramo utakmicu sezone i njoj ćemo posvetiti posebnu pažnju, izjavio je trener Mehanović, koji se u nezgodnom trenutku prihvatio delikatnog zadatka.

Igman-Rudar 2:1

Gradski stadion u Konjicu. Gledalaca 100.Glavni sudija: Edin Mujkić (Doboj Istok). Pomoćnici;Emir Zahiragić i Haris Ljuca(oba Sarajevo). Četvrti sudija:Benjamin Deljković(Sarajevo).Posmatrač suđenja:Niko Lacić (Brčko). Delegat utakmice Berin Pilav iz Sarajeva.
Strijelci:1:0 Kerim Tatar(42.), 2:0 Aldin Hrvanović(53.), 2:1 Mirza Šubo(84.)
Žuti kartoni:Marko Savinović(Igman).

IGMAN:Aldin Čeman (od 76.Armin Cero), Safet Šivšić, Marko Savinović, Denis Žerić, Carvalho Santos Rodrigo, Aldin Hrvanović, Ivan Sulić, Maid Graho (od 46.Senad Kašić), Kerim Tatar (od 65.Kenan Hebibović), Benjamin Lukomirak, Ismet Pendek. Trener:Ramiz Murtić.
RUDAR: Alija Jamaković(od 72.Deni Dedić) , Belmin Čehajić, Adnan Hrelja, Hamza Kozlo, Fadil Čizmić(od 33.Sabahudin Selimović), Mirza Kovač(od 70.Mirza Šubo), Damir Bećak, Alem Čosić, Malik Gačić, Bajro Spahić, Mustafa Mušija. Trener:Bećir Mehanović.
KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u