KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Minimalan poraz Rudara u Konjicu

05.05.2018. - Igman je do pobjede došao u 77.minuti golom rezerviste Milorada Albijanića

IMG_3430
Oslabljeni tim Rudara, kojem su nedostajali kažnjeni Belmin Kobilica, Bajro Spahić, Armin Sarvan, Armin Topalović i Adin Čiva, te ozlijeđeni Omer Musić i Amir Baručija, pružio je jak otpor Konjičanima koji su imali imperativ pobjede jer se nalaze u opasnoj zoni ispadanja. Domaći su već od početka krenuli ofanzivno i već u 7.minuti imali kolosalnu šansu. Sudija Poprženović dosudio je kazneni udarac,kojeg je rezervni golman Rudara Alija Jamaković odbranio Senadu Kašiću. Samo dvije minute kasnije Igman je golom Idriza Džafića došao u vodstvo. Radost Konjičana trajala je samo tri minute. Nakon školski izvedene akcije, Belmin Čehajić je bio najprisebniji i glavom savladao mladog Tarika Abdulahovića.Igračima Igmana trebalo je više od sat vremena da dođu do drugog pogotka. Pobjedu za tri velika boda osigurao je rezervista Milorad Albijanić u 77.minuti, koji je u 68.minuti zamijenio iskusnog Ajdina Sultanića.

U startnoj postavi Rudara bila su petorica igrača zaštićenog godišta(mlađi od 21.godine, op.a), dok je na rezervnoj klupi od sedmerice igrača samo golman Aleksandar Jovanović imao više od 21.godine, što je prava rijetkost na prvoligaškim terenima.
Trener Fadil Hodžić zadovoljan je igrom ovog podmlađenog sastava.
-Nastupili smo drastično oslabljeni, ali to se nije odrazilo na našu igru. Mladići su se srčano borili, bili ravnopravan protivnik i malo je nedostajalo da ostanemo neporaženi. Drugi gol smo primili greškom odbrane, koja je dotad bila dosta sigurna. Mi se okrećemo narednom susretu i dvoboju s vodećom Slogom, protiv koje ćemo nastuputi u trenutno najjačem sastavu, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić u izjavi za naš portal.

Igman – Rudar 2:1

Gradski stadion u Konjicu. Gledalaca 300. Glavni sudija: Haris Poprženović (Travnik) . Pomoćnici: Mirza Čehaja i Admir Hadžavdić( oba Goražde). Četvrti sudija Ernis Džemidžić (Goražde). Delegat: Ljuban Frljić (Vitez). Posmatrač suđenja Mustafa Tabak (Sarajevo).
Strijelci:1:0 Idriz Džafić(9.), 1:1 Belmin Čehajić(12.), 2:1 Milorad Albijanić (77.minuta).
Žuti kartoni:Faris Handžić i Senad Kašić(Igman), Amel Hrustanović(Rudar).

IGMAN:Tarik Abdulahović, Senad Kašić (od 78.Tarik Košpo), Vedad Šabanović, Benjamin Lukomirak, Vernes Islamagić, Amer Drljević, Samir Zeljković (od 30.Faris Handžić), Maid Graho, Semir Mehić, Ajdin Sultanić (od 68.Milorad Albijanić), Idriz Džafić. Trener:Nedim Jusufbegović.
RUDAR: Alija Jamaković, Belmin Čehajić, Amel Hrustanović (od 55.Mustafa Mušija), Admir Fočo, Adis Goralija, Ismet Pendek, Admir Smolo(od 62.Enis Sikira), Anes Vehab, Mirza Kiovač, Amel Neimarlija (od 82.Elman Pašalić), Vahidin Čaluk. Trener:Fadil Hodžić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u