KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Minimalan poraz Rudara u Gračanici

04.06.2016. - Igrači Rudara pretrpjeli su minimalan poraz(1:0) i kraj prvenstva završili na devetom mjestu sa 44 osvojena boda

Mirnes_BuzaBuza smatra, prema pokazanom na terenu,  da su njegovi igrači zaslužili pobjedu 

U posljednoj utakmici ovogodišnje sezone na gostovanju u Gračanici, igrači Rudara pretrpjeli su minimalan poraz(1:0) i kraj prvenstva završili na devetom mjestu sa 44 osvojena boda
U utakmici koja je bila prestižnog karaktera, više sreće imali su domaći nogometaši koji su do pobjede došli golom rezerviste Husejna Poturalića u 87.minuti. Nakon centaršuta na prvu stativu, Poturalić je bio najspretniji i glavom iz neposredne blizine savladao Bojana Jovića. Igrači Rudara mogu da žale za propuštenim prilikama, posebno onima Armina Sarvana i Idriza Džafića,čiji su udarci uzdrmali prečku. Bilo je to u drugom poluvremenu,koje je bilo mnogo kvalitetnije i zanimljivije u odnosu na prvi dio igre kada skoro da i nije bilo prilika za postizanje pogodaka.I domaći su imali dvije-tri prilike,a udarac tamnoputog Senegalca Mouse Diabanga zaustavila je stativa.

Trener Rudara Mirnes Buza smatra da je njegova ekipa zaslužila pobjedu i da je na rezultat utjecala sporna odluka linijskog suca.
-Iako smo nastupili oslabljeni bez ozlijeđenih Hrustanovića, Čizmića i Hasića, te kažnjenog Durmića, mislim da smo bili bolji i zaslužili pobjedu,koju su nam uskratili linijski suci.Poništen je regularan pogodak Sarvana, a domaći su u samom finišu sretno stigli do pobjede. Moji igrači zaslužuju čestitke na pristupu i zalaganju i zaista je šteta što smo izgubili, istakao je trener Rudara Mirnes Buza.

Porazom u Gračanici „Zeleno-crni“ su sezonu završili na devetom mjestu sa 44 osvojena boda, što se može smatrati neuspjehom s obzirom na ambicije i kvalitet igračkog kadra.
Novi premijerligaš postala je ekipa Metaleghe BSI iz Jajca sa 61.osvojenim bodom, dok prvoligaško društvo napuštaju Branitelj, Sloga i Podgrmeč.

BRATSTVO-RUDAR 1:0

Stadion Bratstva u Gračanici.Gledalaca 300.Sudija:Mario Mikulić(Mostar). Pomoćnici:Armin Čerić(Čapljina) i Igor Puzović(Travnik). Delegat:Željko Soko(Čapljina).Posmatrač suđenja:Anto Sučić(Nova Bila).
Strijelci: 1:0 Poturalić(87)
Žuti kartoni:Omić(Bratstvo), Bajramović i Gafurović (Rudar).
BRATSTVO:Mustafić, Stjepanović, Salkić, Kahrimanović (od 75.Udovičić), Kadić, Omić, Jaganjac, Mousa Diabang, Ahmetović(od 54.Delić), Mujkić (od 46.Poturalić), Diatta Secouba. Trener:Irfan Đindić.
RUDAR: Jović, Sarvan, Đuđo, Alić, Goralija, Topalović, Gafurović, Džafić, Kulović,Delić(od 55.Neimarlija),Bajramović. Trener:Mirnes Buza.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u