KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Mini pripreme Rudara na Ponijerima

10.07.2016. - Na petodnevne visinske pripreme otputovala tri trenera i dvadesetjedan igrač,među kojima su i Armin Sarvan i Fadil Čizmić koji su odustali od odlaska i potpisali nove ugovore,te novopridošli igrači Alidin-Dino Hajdarević i Amar Prutina

novi_igraciNa fotografiji je pet novih igrača i Sarvan i Čizmić, koji su produžili ugovore.S lijeva na desno: Aničić, Čizmić, Prutina, Vila, Edin Begovac, Sarvan, Hajdarević i Hinović

Predvođeni trenerom Elvedinom Beganovićem i njegovim saradnicima Ekremom Bradarićem i Ismarom Pojskićem ,te fizioterapeutom Admirom Bećirhodžićem, juče su igrači Rudara otputovali na mini pripreme na poznato kakanjsko izletište Ponijere. Stručni štab na raspolaganju ima dvadesetjednog igrača, među kojima su i Armin Sarvan i Fadil Čizmić koji su odustali od prelaska u Olimpic, odnosno novog prvoligaša,ekipe Bosne Sama i uoči polaska potpisali nove ugovore,te dvojica novopridošlih igrača, napadač Alidin-Dino Hajdarević, bivši igrač Veleža, koji je zadnju sezonu igrao u austrijskom trećeligašu SC Ritzing i vezni igrač Amar Prutina, koji je 2014/2015.godine Igrao za Mladost (DK),a prošle sezone u visočkoj Bosni.

Jedino je izostao Šerif Hasić koji nije postigao dogovor s vodstvom kluba oko produženja ugovora.Prema riječima sportskog direktora Mirnesa Buze igrači su zadovoljni otišli na pripreme jer je Uprava kluba ispoštovala sve obaveze,a postoji mogućnost da se ekipi priključe još dva nova igrača na štoperskoj poziciji i u veznom redu,čime bi lista pojačanja definitivno bila zaključena.

Petodnevni boravak na Ponijerima „Zeleno-crni“ će iskoristiti za stjecanje fizičke spreme i jačanju motoričkih sposobnosti igrača.

-Za mini pripreme na Ponijerima odlučili smo se ,prije svega zbog harmonizacije i što boljeg upoznavanja igrača jer su uslijedile brojne kadrovske promjene. Naravno, akcenat će biti na jačanju fizičke spremnosti; snage,brzine i izdržljivosti,koji su baza razvoja sportske forme igrača, kazao je trener Elvedin Beganović, koji je zadovoljan radom u prethodnih osam dana, kao i kompletiranjem igračkog kadra.

fkrudar_juli_15Pred odlazak na Ponijere

-Spisak igrača koji se nalaze na Ponijerima: Salih Hinović, Edin Mujagić, Ajdin Čelebić(golmani), Armin Sarvan, Amel Hrustanović, Fadil Čizmić, Sanel Alić, Arnel Delić, Anes Vehab, Armin Topalović, Zlatan Gafurović,Haris Đuđo,Admir Smolo, Enis Sikira, Amel Neimarlija,Vedin Kulović, Emir Bajramović, Amar Prutina,Muamer Vila, Igor Aničić i Alidin-Dino Hajdarević.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u