KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Mini pripreme Rudara na Ponijerima

06.07.2018. - Zeleno-crni će na poznatoj Kakanjskoj vazdušnoj banji boraviti pet dana za koje vrijeme će isključivo raditi na sticanju fizičke spreme

Nakon uvodnih treninga na svom terenu u Kaknju i međusobnog ogleda (bijeli i zeleni 5:2) dva tima koja su poslužila stručnom štabu da definira igrački kadar, Zeleno-crni danas (petak) su otputovali na petodnevne pripreme u svoju stalnu ljetnu i zimsku bazu-Ponijeri.

U ekspediciji koju predvodi šef stručnog štaba Fadil Hodžić sa svojim pomoćnicima Kemalom Šabićem i Ismarom Pojskićem nalaze se dvadeset i tri igrača među kojima četvorica novajlija Amir Bekan, Mirza Rizvanović, Adnan Hrelja i Fadil Čizmić te petorica juniora: Said Mijoč, Dženan Smaka, Mahir Husagić, Harun Čatić i Belmin Jašarspahić te sedamnaestogodišnji Sedad Subašić donedavni član kadedtske ekipe Rudara. Njima će se već sutra priključiti Fahrudin Kovač (1996.) koji se nakon četverogodišnjeg izbivanja vraća iz Olimpika u svoj matični klub u kojem bi trebao biti pojačanje za napadački red.

U odnosu na proteklu sezonu igrački kadar Rudara je izmijenjen u znatnoj mjeri jer su redove Zeleno-crnih pored Aleksandra Jovanovića, Armina Sarvana i Anesa Vehaba napustili Vahidin Čaluk, Admir Smolo i Enis Sikira koji će naredne sezone braniti boje visočke Bosne. Od aktivnog igranja oprostio se Amel Hrustanović koji je pokrenuo svoj privatni biznis.

Trener Rudara Fadil Hodžić smatra da će petodnevni boravak na Ponijerima dobro doći za zbližavanje ekipe i punjenje akumulatora za nastavak priprema.
-S obzirom da na Ponijerima nema nogometnog terena uglavnom ćemo raditi na sticanju fizičke spreme. Ovaj petodnevni boravak dobro će doći da homogeniziramo ekipu i da se igrači još više zbliže, istakao je šef Rudareve struke Fadil Hodžić koji je zadovoljan raspoloživim igračkim kadrom.

Na petodnevnim pripremama na Ponijerima nalaze se ovi igrači: Amir Bekan, Alija Jamaković, Mirza Rizvanović, Adnan Hrelja, Fadil Čizmić, Omer Musić, Admir Fočo, Armin Topalović, Adin Čiva, Belmin Kobilica, Bajro Spahić, Amel Neimarlija, Mirza Kovač, Fahrudin Kovač, Belmin Čehajić, Malik Gačić, Mustafa Mušija, Sedad Subašić, Said Mijoč, Dženan Smaka, Mahir Husagić, Harun Čatić i Belmin Jašarspahić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u