KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Mini-pripreme Rudara na Ponijerima

29.01.2018. - Nakon osmodnevnog rada u Kaknju, igrači Rudara otputovali su na šestodnevne pripreme u svoju stalnu zimsku bazu na Ponijerima gdje će ostati do subote 3.februara 2018.godine. Novi šef Rudareve struke Fadil Hodžić poveo je dvadesetšest igrača među kojima je i povratnik iz visočke Bosne Adis Goralija, koji se ekipi priključio uoči polaska na Ponijere

rudarpripremeNa pripremama se nalaze ovi igrači: Aleksandar Jovanović, Alija Jamaković, Elis Pojskić(golmani), Armin Sarvan, Amel Hrustanović, Adis Goralija, Omer Musić, Admir Fočo, Amir Baručija, Ismet Pendek, Vahidin Čaluk, Armin Topalović, Adin Čiva, Admir Smolo, Anes Vehab, Malik Gačić, Haris Zuko, Mustafa Mušija, Enis Sikira, Belmin Kobilica, Belmin Čehajić, Mirza Kovač, Bajro Spahić, Amel Neimarlija, Kemal Salihagić i kadet Sedad Subašić.

Predvođena novim šefom stručnog štaba Fadilom Hodžićem i njegovim pomoćnikom Ismarom Pojskićem, te fizioterapeutom Tarikom Šehićem ,ekspedicija Rudara će u narednih šest dana boraviti u Pansionu „Miki“ i puniti akumulatore na snježnim obroncima poznatog kakanjskog izletišta. Interesantno je istaći da su Zeleno-crni jedini tim koji ide na tkz. bazične pripreme ! što ne znači da one nisu svrsishodne, što su nam potvrdili i stručnjaci poput prof.Dragana Ljubojevića , bivšeg dugogodišnjeg trenera Rudara i Mirze Demira, jednog od najpoznatijih kondicijskih trenera u Bosni i Hercegovini.
-Cilj priprema na Ponijerima je da se nova momčad zbliži, homogenizira i još bolje upozna s obzirom na velike promjene koje su uslijedile u ovom zimskom prelaznom roku. Kao što je poznato Klub su napustili Dujković, Hrvat, Alić, Zukić, Hećo i Durak, a stigli su novi, mlađi igrači željni dokazivanja i afirmacije, od kojih jedino golman Aleksandar Jovanović i Adis Goralija imaju superligaškog, odnosno prvoligaškog iskustva. U proteklih osam dana odradili smo dva mikro ciklusa i odigrali dvije međusobne utakmice i sada nam predstoji intenzivniji rad na podizanju kondicijske sposobnosti jer moramo maksimalno spremni ući u nastavak prvenstva ako mislimo biti konkurentni i jačima ekipama. Naravno, boravak na Ponijerima bit će iskorišten za psiho-fizičku pripremu koja je osnov za dalji tok priprema, koje ćemo obaviti u toplijim krajevima gdje planiramo odigrati najmanje četiri utakmice, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić, koji je zadovoljan dosadašnjim radom igrača, ali i vodstva kluba koje nastoji obezbijediti potrebne uvjete za realizaciju programa i plana priprema.

 

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u