KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Mini-pripreme Rudara na Ponijerima

07.07.2017. - Nakon četrnaestodnevnih priprema u Kaknju i jučerašnje prijateljske utakmice u Vitezu, igrači Rudara otputovali su na petodnevne pripreme u svoju stalnu ljetnu bazu na Ponijerima gdje će ostati do ponedjeljka 10.jula 2017.godine

pripremerudara

Predvođeni šefom stručnog štaba Elvedinom Beganovićem i njegovim saradnicima, novim kondicionim trenerom Mirzom Demirom i trenerom golmana Ismarom Pojskićem, na Ponijere je otputovalo samo dvadeset igrača, kojima bih se trebala priključiti još trojica novajlija s kojima su pregovori u završnoj fazi.
Cilj priprema na Ponijerima je da se nova momčad harmonizira i još bolje upozna s obzirom na velike promjene koje su uslijedile odlaskom jednog kompletnog tima. Kao što je poznato, redove Rudara napustili su „stranci“ Nikolić, Čizmić, Hajdarović, Dizdarić, Vila, Aničić, Delić, Prutina i Alić, s čijim učinkom u minuloj sezoni vodstvo kluba, ali i navijači nisu bili zadovoljni, te domaći igrači Adin Skopljaković, Haris Đuđo, Vedin Kulović, kojima su se u posljednji čas pridružili Armin Topalović i mladi Enis Sikira, koji navodno nisu zadovoljni ponuđenim uvjetima za produženje ugovora !

Trener Elvedin Beganović i sam iznenađen ovakvim razvojem događaja, smatra da je Uprava kluba povukla pravi potez povratkom Omera Musića, Belmina Čehajića, Mirze Kovača, Ibrahima Hrvata i Vahidina Čaluka, koji će uz starosjedioce, ali i mlade snage, biti okosnica jednog novog ambicioznijeg Rudara.

-Utakmica u Vitezu je pokazala će ova nova, podmlađena momčad , koju mahom sačinjavaju domaći igrači , igrati s više žara i kolokvijalno rečeno – ostavljati srce na terenu, što nije bio slučaj u prethodnim sezonama. Angažiranjem bar tri kvalitetna igrača, prije svega, golmana, zadnjeg veznog i napadača, koji bi uistinu bili prava pojačanja, vjerujem da možemo imati jednu respektabilnu ekipu koja će igrati zapaženu ulogu i biti dostojan protivnik svim protivnicima, izjavio je uoči polaska na Ponijere trener Rudara Elvedin Beganović.

S obzirom da na Ponijerima nema nogometnog terena, petodnevni boravak bit će iskorišten za poboljšanje fizičke spremnosti.

-U proteklih četrnaest dana dosta smo toga odradili i igrači su već kondiciono spremni, što je pokazala i jučerašnja utakmica u Vitezu. Raduje me je profesionalan odnos igrača i ja vjerujem daćemo ovih pet dana na Ponijerima fizičku spremnost podići na još veći nivo i novu sezonu dočekati maksimalno spremni, istakao je kondicioni trener Mirza Demir, čiji je angažman pun pogodak jer je riječ o vrhunskom stručnjaku za fizičku pripremu, čije usluge su dosad koristili odbojkaši i rukometaši Kaknja, te muška odbojkaška reprerzentacija Hrvatske.

Nakon mini priprema na Ponijerima Zeleno-crne očekuje nastup na tradicionalnim turnirima u Vitezu i Župči, na kojima brane prošlogodišnje trofeje. U planu su još dvije kontrolne utakmice od kojih je već perfektuirana jedna sa ekipom Olimpika.

Na Ponijere su otputovali dva golmana i 18 igrača i to; Ajdin Čelebić, Elis Pojskić (golmani), Ibrahim Hrvat, Amel Hrustanović, Vahidin Čaluk , Armin Sarvan, Sedin Kukić, Omer Musić, Almin Zukić, Admir Smolo, Anes Vehab, Malik Gačić , Belmin Kobilica, Mirza Kovač, Amel Neimarlija, Belmin Čehajić, Bajro Spahić, Samir Sarač, Bahrudin Begić i bivši junior Mladosti Belmin Šabanović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u