KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Mini-pripreme kadeta i juniora Rudara u Makarskoj

03.02.2018. - Jutros su kadeti i juniori Rudara otputovali na kraće pripreme u Makarsku gdje će ostati do četvrtka 8.februara 2018.godine

Kadeti i juniori Rudara pred polazak u Makarsku

Za vrijeme šestodnevnog boravka u hotelu Bonaca, kadeti i juniori Rudara će imati svakodnevno po dva treninga na terenima Kulturno sportskog centra Makarska, a odigrat će i po dvije kontrolne utakmice, koje im je ugovorio Dino Ljubojević, koji će biti domaćin Rudarevim nadama i uz čiju su pomoć obezbijedili povoljan aranžman ovih priprema..

U ekspedici za Makarsku, koju predvodi koordinator Omladinskog pogona Amel Kozlo i treneri Bećir Mehanović (kadeti) i Ramiz Husić(juniori) nalazi se svega dvadesettri igrača jer su mnogi iz kadetskog  pogona ostali u Kaknju zbog školskih obaveza i nedostatka sredstava za plaćanje pansiona, dok se jedan od najtalentovanijih Sedad Subašić nalazi na pripremama s prvim timom na Ponijerima.

Kao i ranijih godina, roditelji mlađih selekcija participiraju u pansionskim uslugama, dok Klub snosi troškove  prevoza od strane kakanjske firme „Mega Travel“.

Bez obzira što nisu otputovali u kompletnim sastavima, ovaj boravak dobro će doći trenerima Mehanoviću i Husiću da u optimalnim uvjetima bar djelimično odrade najvažniji dio priprema,koji se odnosi na uigravanje timova za nastavak prvenstva u Omladinskim ligama grupe „Centar“, koje počinje 10.marta 2018.godine, kada kadeti i juniori Rudara igraju u Hadžićima sa odgovarajućim selekcijama Radnika.

Spisak igrača kadeta i juniora Rudara koji su otputovali u Makarsku:

Dženan Smaka, Ismar Spahić, Armin Turudić, Velaga Ahmetović, Said Mioč, Perica Ramljak, Mahir Husagić, Nedim Mehić, Sanin Aletović, Hamza Kozlo, Harun Čatić, Belmin Musić, Damir Bečak, Armin Delibašić, Ajdin Merdić, Temin Kićo, Miro Bošnjak, Bilal Skeledžija, Vildan Husanović, Emir Duranović, Benjamin Šemić, Ermin Ajanović i Denis Gavrić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u