KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Mićo Kuzmanović pojačao FK Sarajevo

30.05.2017. - Krilni napadač Mladosti, brzonogi Mićo Kuzmanović karijeru nastavlja u fudbalskom klubu Sarajevo. Većini igrača Mladosti (16) ovih dana ističe ugovor. Ugovorom sa timom iz Doboja do ljeta 2018. godine vezani su Šišić, Laštro, Lazić, Šećerović, Musić i mladi Vazda

Mićo

Mićo Kuzmanović je danas potpisao ugovor sa bordo klubom / foto: FK Sarajevo 

Krilni napadač Mladosti Mićo Kuzmanović karijeru će nastaviti u redovima fudbalskog kluba Sarajevo.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine je prvo pojačanje sarajevskog tima pred važne utakmice u pretkolu Europa lige.

-Drago mi je što sam potpisao za Sarajevo. Svi znamo da je ovo klub sa velikom tradicijom. Nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje, rekao je mladi Kuzmanović, a potom se zahvalio sada već bivšem klubu:

-Hvala na prelijepih 12 mjeseci u crvenom dresu. Hvala rukovodstvu, Crvenoj legiji i svima koji su pružali podršku u pobjedama i porazima. Odlazim za novim sportskim izazovima. Zauvijek ostajete u mom srcu, FK Mladost DK i Crvena legija.

Kuzmanović je pored Mladosti nastupao još za Modriču, Zvijezdu, Jagodinu, Borac i zvorničku Drinu.

Ekipa Mladosti je sezonu okončala na diobi sedmog mjesta sa 37 bodova, a većini igrača tima iz Doboja sa posljednjom utakmicom protiv Metalleghea je ''istekao'' ugovor. Važeći ugovor do ljeta 2018. godine imaju jedino Aladin Šišić, Neven Laštro, Milivoje Lazić, Adnan Šećerović, Omer Musić i Anes Vazda, dok su svi ostali igrači trenutno slobodni. Istina nekolicina njih će i produžiti svoju vjernost crvenom dresu, dok se za mnoge od njih otimaju najbolji bh klubovi, ali i klubovi liga iz okruženja. Tako će ponajbolji igrač Mladosti, Goran Brkić karijeru nastaviti u Olimpiji. Za mladog Marina Galića se interesuju Sarajevo, Željezničar pa i italijanska Padova i bit će iznenađenje ukoliko i naredne sezone bude u ekipi Mladosti. Lalić i Hrelja su već napustili ekipu Mladosti i svoju sreću će potražiti u drugim sredinama. Ista situacija je i sa omalenim Sušićem.  Lalić će se uskoro priključiti jednom poljskom klubu, ali više o tome ćemo pisati kada za to bude vrijeme. I za prvog golmana Mladosti Velića postoji veliki broj interesanata i vidjet ćemo šta nam nose predstojeći dani. Svojim sjajnim igrama pažnju na sebe skrenuli su Maksimović i Ramović, kao i kapiten Isaković, ali i krilni napadač Aladin Šišić.

Upitan je i nastavak saradnje sa prvim trenerom kluba Husrefom Musemićem koji je nakon duela sa Metalleghemo u posljednjem rekao:

-Još uvijek ne znam da li ostajem u Doboju. Mnogo sam se potrošio emotivno i fizički. Nisam razgovarao još oko mog eventualnog ostanka u Mladosti, ostao je tajanstven popularni Musemija.

Nema sumnje da je pred nama interesantno ljeto što se tiče fudbalskog kluba Mladost Doboj-Kakanj, a poznavajući predsjednika kluba Mensura Mušiju, direktora Bistrivodu i ostale ljude bliske Upravi nema sumnje da ćemo i u novoj sezoni na MGM Farm Areni gledati nekog novog Brkića, Kuzmanovića ... Svojim sjajnim nastupima u posljednje dvije godine ekipa Mladsti je postala pogodno tlo za razvoj mladih fudbalera koji sebi upravo kroz ovaj klub žele trasirati put u Evropu.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u