KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Mehanović-Zvijezda mora pasti

31.05.2019. - U subotu se igra posljednje, 30.kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Rudar dočekuje trećeplasiranu Zvijezdu i samo pobjeda mu garantira siguran opstanak u prvoligaškom društvu

becirimanade
Sigurno ni najveći pesimisti nisu mogli zamisliti da će Zeleno-crni doći u situaciju da svoj prvoligaški status rješavaju u posljednjem kolu, pogotovo ako se zna da su prezimili na visokom petom mjestu sa 26 osvojenih bodova,desetak više od najozbiljnijih kandidata za ispadanje ! Loš proljetni start i sedam izgubljenih bodova na domaćem terenu od autsajdera (Novi Travnik 1:2, Bosna 2:2 i Vitez 1:1, op.a.), tri promjene trenera,ostavka vd predsjednika i glavnog sponzora Edina Begovca, razlozi su drastičnog pada koji ih je doveo u situaciju da im je utakmica posljednjeg kola „biti ili ne biti“. Naravno, ovakvom raspletu događaja doprinijeli su sumnjivi rezultati „davljenika“i mešetarenja po čemu je ova liga davno postala prepoznatljiva. Situacija jeste dramatična, ali ne i nerješiva jer Zeleno-crni sami rješavaju svoju sudbinu.

Igrači Rudara i trener Bećir Mehanović su svjesni važnosti utakmice i da moraju uložiti posljednji atom snage da osvoje tri boda.

-Mislim da nam je svima jasno od koje je važnosti utakmica protiv Zvijezde i da nemamo pravo ni na najmanju grešku. Moramo pokazati zajedništvo, slogu i snagu i ovu utakmicu riješiti u svoju korist jer osim pobjede ni jedan drugi ishod ne dolazi u obzir.Ekipa je spremna i nivo opreznosti je nanajvišem nivou.Moramo od prve minute silovito napasti i pokušati povesti da se ne bi uvukla nervoza u naše redove. Igrači su spremni i mogu garantirati da će dati sve od sebe i kolokvijalno rečeno ostaviti srece na terenu! Ne sumnjam u svoju ekipu ni trena i ako budemo imali bar malo sportske sreće, naša pobjeda neće izostati. Zamolio bih sve simpatizere Rudara da dođu na utakmicu i da nam daju podršku koja je u ovom trenutku prijeko potrebna, istakao je Bećir Mehanović.

Stručni štab Rudara ima kadrovskih problema jer pored ranije ozlijeđenih prvotimaca Denisa Cane i Adnana Hrelje, zbog porodičnih obaveza protiv Zvijezde će izostati i štoper Fadil Čizmić, ali bez obzira na  okolnosti trener Mehanović smatra da može sastaviti dobar tim i da pobjeda neće doći u pitanje.

Obzirom na važnost utakimice i potrebnu podršku navijača i svih ljubitelja sporta u Kaknju, ulaz na tribine bit će besplatan.

Utakmica Rudar-Zvijezda igra se u subotu 1.juna 2019.sa početkom u 17 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Semir Sarajkić iz Sarajeva. Pomoćni suci su: Nermin Mušić i Marko Zelenika(oba iz Mostara), dok će dužnost četvrtog suca obaviti Jasmin Varupa iz Travnika. Posmatrač suđenja je Anto Sučić iz Nove Bile,a delegat utakmice Franjo Klišanin iz Livna.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u