KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Mehanović-Sve osim poraza će nas zadovoljiti

06.09.2019. - U okviru 5.kola Prve lige Federacijhe BiH, nogometaši Rudara odlaze na gostovanje u Živinice gdje će protiv tradicionalno neugodnog protivnika, ekipe Slavena, pokušati ostvariti pozitivan rezulatat

becirimanade

Ohrabreni dobrim igrama i zapaženim rezultatima u posljednja dva kola (Radnik i Metalleghe BSI, op.a.) izabranici trenera Mehanovića s mnogo više optimizma odlaze u goste ekipi Slavena. Svjesni da im teren u Živinicama ne „leži“ i da su prošle jeseni pretrpjeli jedan od najtežih prvoligaških poraza (4:0,op.a), igrači Rudara krajnje ozbiljno se pripremaju za subotnji meč u kojem će kako kaže trerner Mehanović pokušati zaustaviti domaće napadače predvođene rasnim strijelcom Mirnesom Salihovićem i izbjeći poraz.

-U Živinicama nas očekuje sigurno teška utakmica jer ni jedna ekipa ne smije dozvoliti rasipanje bodova kući, pogotovo je Slaven , koji je već prertrpio domaći poraz od Olimpika. Ekipa Slavena je na svom terenu jako neugodna, igraju izuzetno čvrsto i borbeno. Mi ćemo pristupiti ovoj utakmici kao svakoj do sada, a to je težnja nadigravanju i igri za gol više. Ohrabruje me stanje u ekipi i atmosfera koja je na visokom nivou. Uvezali smo dvije pobjede, poraslo je samopouzdanje tako da s pravom možemo očekivati dobar rezultat u Živinicama. Problem nam predstavlja što me možemo računati na standardnog štopera Omera Musića koji je suspendovan zbog tri javne opomene, ali ćemo pokušati naći adekvatnu zamjenu. U svakom slučaju , očekujem dobru i borbenu utakmicu i sve osim poraza će nas zadovoljiti, istakao je trener Rudara Bećir Mehanović.

Utakmica Slaven-Rudar igra se u subotu 07.septembra na Gradskom stadionu u Živinicama sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Josip Martinović iz Čapljine, pomoćni suci su Marko Grebenar (Livno) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg), dok je dužnost četvrtog suca povjerena Darku Gedžiću iz Brčkog. Posmatrač suđenja bit će Jasmin Topić iz Cazina, a delegat utakmicve Mensud Drljević iz Goražda.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u