KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mehanović očekuje prve bodove u novoj sezoni

24.08.2019. - Nedjeljno gostovanje u Hadžićima u taboru Rudara shvaćaju veoma ozbiljno i priiku da se rehabilitiraju za loš start. Trener Mehanović očekuje kvalitetnu nogometnu predstavu i nada se prvim bodovima

becirimanade

Premda su u novu sezonu startovali devastirani i bez potrebnih pojačanja, malo ko je očekivao da će Zeleno-crni ovako loše otvoriti svoju osamnaestu prvoligašku sezonu. Dva uzastopna poraza zabrinula su navijače, ali ne i trenera Merhanovića i igrače, koji smatraju da nisu bili slabiji od svojih protivnika, ali loša realizacija i nedostatak sportske sreće uzokovale su neočekivanim neuspjesima.

Priliku za popravni trener Mehanović i njegovi izabranici imaju u nedjelju na gostovanju kod novog prvoligaša, ekipe Radnika iz Hadžića. Istina, neće to biti ni malo lak zadatak jer su Hadžićani u prva dva kola protiv jakih protivnika (GOŠK i Orašje, op.a.) ostavili solidan utisak, pogotovo na gostovanju u Orašju gdje su priredili pravu senzaciju i ostvarili pun pogodak.
Trener Mehanović nema problema oko sastava tima i vjeruje da uz maksimalno zalaganje i bolju realizaciju njegov tim može ostvariti pozitivan rezultat.

-U Hadžiće idemo da se nadigravamo sa solidnom ekipom Radnika i sigurno nećemo igrati podređenu ulogu. I u protekle dvije utakmice smo u polju bili dominatniji , ali smo imali problem realizacije i nedostatak sportske sreće, posebno u Orašju.U Hadžićima očekujem kvalitetnu nogometnu predstavu i nadam se prvim bodovima u ovoj sezoni. Nemamo povrijeđenih niti kažnjenih igrača što nas čini puno jačim i ambicioznijim, rekao je u izjavi za naš portal trener Rudara Bećir Mehanović.

Utakmica Radnik – Rudar igra se u nedjelju 25.augusta na Gradskom stadionu u Hadžićima sa početkom u 17,00 sati. Glavni sudija je Jure Delić iz Mostara, pomoćnici Silvio Bubalo(Mostar) i Adnan Arfadžan (Jablanica). Dužnost četvrtog suca povjerena je Dariju Karačiću iz Čitluka, dok će posmatrač suđenja biti Amir Medić iz Ključa, a delegat utakmice Mario Prusina iz Čitluka.
KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u