KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Mehanović očekuje novu pobjedu Rudara

27.09.2019. - U okviru 8.kola Prve lige Federacije BiH, Zeleno-crni dočekuju ekipu TOŠK-a u kojoj će pokušati ostvariti novu pobjedu i ostati u vrhu prvenstvene ljestvice

becirimanadeBećir Mehanović, pred novim izazovom

Pobjedonosnu seriju igrači Rudara su prekinuli na gostovanju u Travniku gdje su protiv starog, neugodnog rivala remizirali. Zeleno-crni mogu biti zadovoljni osvojenim bodom jer su ispunili željeni cilj. Pred Mehanovićevim sastavom je novi izazov. Na svom terenu dočekuju vrlo nezgodnog protivnika koji se na početku sezone ubrajao među kandidate za prvaka. Igrači i struka cijene Tešnjake, ali vjeruju u sopstvene mogućnosti i nadaju se novom uspjehu.
Mehanović očekuje dobru nogometnu predstavu, novu pobjedu Rudara i ostanak u vrhu tabele.

-Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv jakog protivnika koji se za ovu sezonu dobro pojačao i najavio borbu za prvaka.Imaju respektabilan igrački kadar, ali igraju dosta promjenjivo, međutim,u svakom slučaju moramo ih ozbiljno shvatiti. I mi imamo određeni kvalitet, stabilnu formu i sigurno nećemo dozvoliti da na našem terenu oni igraju zapaženu ulogu. Očekujem dobru nogometnu predstavu i naravno novu pobjedu i ostanak u vrhu tabele, istako je trener Rudara Bećir Mehanović.

Stručni štab Rudara ima određenih kadrovskih problema jer pored suspenidarnog Adisa Goralije ne može računati na ozlijeđenog Eldara Sivca. Ostali igrači su spremni za nastup, među kojima je i oporavljeni štoper Faruk Gačan, koji je zbog ozljedeizostao na Kup utakmici protiv Čelika i na gostavanju u Travniku.

Iskusni veznjak Deis Cana, koji ove sezone pruža sjajne partije, također očekuje pozitivan rezultat.

-Čeka nas teška utakmica protiv TOŠK-a u kojoj ćemo morati dati sve od sebe kako bi smo slavili i nastavili s dobrim rezultatima. Naravno, neće biti ni malo lako, ali ja vjerujem da ćemo uz podršku naših vjernih navijača doći do cilja i da će bodovi ostati u Kaknju, kazao je iskusni Denis Cana, koji zajedno s kapitenom Kobilicom daje ton Rudarevoj igri i predstavlja važnu kariku Mehanovićevog tima.

Utakmica Rudar – TOŠK igra se u subotu 28.septembra sa početkom u 15 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Mahir Mehmedičević iz Gradačca, pomoćnici su Nisad Ahmetašević (Gradačac) i Emir Trgovčević (Tuzla), dok će dužnost četvrtog suca obaviti Ilija Živković iz Orašja. Posmatrać suđenja bit će Zdenko Golemac iz Mostara,a delegat utakmice Ekrem Ibreljić iz Fojnice.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u