KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Mehanović-Naš veći motiv jedini adut

24.05.2019. - Na posljednje gostovanje Zeleno-crni odlaze bez kažnjenih Musića i Kobilice,te ozliđenih Cane i Hrelje, što predstavlja veliki hendikep i zadaje dodatne probleme treneru Mehanoviću uoči dvoboja protiv favoriziranog Olimpika

trenerrudarBećir Mehanović
Dobrom igrom i pobjedom protiv Goražda igrači Rudara su najavili izlazak iz rezultatske krize i bijeg iz opasne zone. U preostala dva kola potrebna su im tri boda za mirnu završnicu i siguran opstanak. Prva prepreka je Olimpik, uz vodeći Velež, daleko najkvalitetniji prvoligaš i ako ovaj susret okončaju bez poraza bit će to puni pogodak. Trener Bećir Mehanović ima stanovite probleme jer ne može računati na četiri ponajbolja igrača: Omera Musića i Belmina Kobilicu, koji su suspendirani zbog trećih javnih opomena (žuti kartoni,op.,a) koje su dobili protiv Goražda, te ozlijeđenih Denisa Cane i Adnana Hrelje za koje je ova sezona definitivno završena!

Bez obzira na sve  nedaće, trener Mehanović ne gubi nadu i očekuje da će njegovi izabranici dati sve od sebe da sarajevsku Otoku napuste neporaženi.

-U Sarajevo idemo da se nadigravamo. Olimpik je izraziti favorit, ima bolji i kvalitetniji tim i sigurno će biti teško. Možda će poraz u Živinicama utjecati na voljni moment kod igrača Olimpika i tu vidim našu šansu. Naš veći motiv je objektivno rečeno jedini adut. Očekujem  korektnu utakmicu, veliko htjenje, borbenost i angažiranost mojih igrača jer samo takvim pristupom možemo očekivati jedan bod koji bi nam mnogo značio, istakao je trener Rudara Bećir Mehanović.

Obzirom da ne može računati na četvoricu standardnih igrača, trener Mehanović će Olimpiku susprostaviti potpuno novi sastav i novu formaciju, što zadaje dodatne probleme uoči subotnjeg dvoboja na Otoci.

-Koga nema bez njega se može i mora, kaže Mehanović, koji ne gubi nadu i ne traži alibi za eventualni poraz!

Utakmica Olimpik-Rudar igra se u subotu 22. maja 2019. godine na stadionu Otoka u Sarajevu sa početkom u 17 sati i 30 minuta. Glavi sudija je Mahir Mehmedičević iz Gradačca. Pomoćni suci su: Mirza Čejvanović iz Tuzle i Admir Hadžavdić iz Goražda. Četvrti sudija je Edin Mujkić (Doboj Istok). Posmatrač suđenja je Alija Lizde iz Mostara, a delegat utakmice Blaženko Dodig iz Ljubuškog.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u