KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Mehanović i Kovač očekuju pozitivan rezultat

17.09.2019. - U srijedu u okviru 1/16 finala Kupa BiH u Kakanj stiže zenički Čelik i sigurno će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta, a iz tabora Rudara poručuju da im neće nedostajati motiva

becirimanade
Nogometaši Rudara ušli su u sjajnu formu i gostovanje zeničkog premijerligaša dočekuju u vedrom raspoloženju i sa određenom dozom samopuzdanja. Trener Bećir Mehanović i prvi strijelac Mirza Kovač očekuju veliku podršku navijača i nastavak uspješne serije.

-O Čeliku je suvišno bilo šta reći, bez obzira u kojem će sastavu nastupiti. Mićemo kao i u Jajcu šansu pružiti igračima koji su imali manju minutažu u prvenstvu, te mladima na koje računamo i u koje vjerujemo. Nadam se da će ovi igrači koji dobiju priliku to na terenu opravdati i iskoristiti pruženu šansu, kako bih na njih više računali. Za ovaj meč ćemo odmoriti „rovite“ igrače i one koji su iznijeli teret dosadašnjeg dijela sezone, ali to ne znači da će biti opuštanja.Naprotiv, ići ćemo na pobjedu, igrati za gol više i neka prođe ko bude bolji, kaže trener Merhanović.
Desnokrilni napdač Mirza Kovač, koji je u posljednim kolima pokazao zavidnu efikasnost, ističe da njegovoj ekipi neće nedostajati motiva i da uz maksimalno zalaganje igrača i veliku podršku navijača, Zeleno-crni mogu iznenaditi renomiranog protivnika.

kovamirza

-Ušli smo u pobjedničku seriju, igramo dobro i nema razloga da tako ne bude i protiv Čelika. Osjeti se pozitivna atmosfera u i oko kluba što nam daje dodatnu snagu,a motiva sigurno neće nedostajati jer stiže kvalitetan i atraktivan protivnik.Nadam se još većoj podršci navijača koja nam je svakako potrebna, istakao je prvi strijelac Rudara Mirza Kovač.

Utakmica između Rudara i Čelika igra se u srijedu 18.septembra sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Antoni Bandić iz Gruda, a pomoćnici Arnel Novalić (Doboj Istok) i Mirza Tičić (Sarajevo), dok je četvrti sudija Jure Delić iz Mostara. Posmatrač suđenja bit će Semir Kaplan iz Stoca,a delegat utakmice Samir Ćupina iz Sarajeva.
Obzirom na povećano interesovanje za ovaj komšijski derbi, vodstvo Rudara odlučilo je da ulaz za navijače Rudara bude od trafostanice, dok je za goste rezervirana tribina za stajanje i ulaz s glavne kapije stadiona.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u