KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Mehanović i Kobilica očekuju novu domaću pobjedu

12.10.2019. - U okviru 10.kola Prve lige Federacije BiH, Zeleno-crni u nedjelju dočekuju ekipu Bratstva iz Gračanice. Bez obzira što ne mogu računati na kažnjene Gačana i Čulova,te nedovoljno oporavljenog Sivca, u taboru Rudara vlada optimističko raspoloženje

010Trener Mehanović

Minimalnim porazom u Konjicu prekinuta je niska uspjeha Mehanovićevog tima.Zeleno-crni popravni ispit polažu u nedjelju protiv solidne momčadi Bratstva, koju izuzetno respektiraju, ali vjeruju u svoje snage i novu domaću pobjedu.

Trener Mehanović ima kadrovskih problema jer pravo nastupa nemaju kažnjeni Denis Cana i Alija Čulov, dok je još uvijek van stroja i nedovoljno oporavljeni Eldar Sivac.Njihovi izostanci primoravaju struku Rudara na određene rokade u timu.

Bez obzira na ove okolnosti, trener Mehanović vjeruje da može sastaviti kvalitetan tim koji će izboriti novu domaću pobjedu.

-Utakmica protiv Bratstva za nas je izuzetno važna iz razloga što smo prekinuli jedan dobar niz bez poraza. Ne smijemo dopustiti pad forme i po svaku cijenu želimo pobjedu u nedjeljnom dvoboju protiv Bratstva. Na ovoj utakmici ne možemo računati na tri standardna prvotimca, ali ćemo to nadonaditi jednom hrabrom i agresivnom igrom. Mislim da možemo sastaviti kvalitetan tim i nadam se upisati novu pobjedu pred našim navijačima,istakao je trener Rudara Bećir Mehanović.

BelminizvinjenjeKobilica, vraća se na teren poslije odrađene "žutice"

Svakako, struku Rudara raduje što se u tim vraćaju veznjaci Belmin Kobilica i Denis Cana, čiji se izostanak u Konjicu itekako osjetio.

-Brtastvo ima veoma dobru ekipu, nekoliko istaknutih pojedinaca i morat ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede. Imamo kadrovskih problema, ali ja vjerujem da će svi oni koji dobiju povjerenje pružiti maksimum i da naša pobjeda neće doći u pitanje, mišljenje je kapitena Belmina Kobilice, koji ove sezone pruža odlične partije i daje ton Rudarevoj igri i ima velike zasluge za uspješne rezultate u prvenstvu u Kupu.

Utakmica između Rudara i Bratstva na programu je u nedjelju 13.oktobra sa početkom u 15 sati. Glavni sudija je Josip Martinović iz Čapljine, dužnost pomoćnika obavit će Ivo Maglica (Livno) i Adnan Arfadžan (Jablanica), dok je četvrti sudija Dario Karačić iz Čitluka.Posmatrač suđenja je Ermin Halilagić iz Sarajeva, a delegat utakmice Blaženko Dodig iz Ljubuškog.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u