KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Mehanović-Cilj je ostati neporažen u Travniku

20.09.2019. - U okviru 7.kola Prve lige Federacije BiH, nogometaši Rudara gostuju na travničkoj Piroti gdje će snage odmjeriti sa starim rivalom, ekipom Travnika

010

Bit će to, nema sumnje, novo, i najteže ovojesenje gostovanje Mehanovićevog sastava, koji se nalazi u odličnoj formi, što se vidi i po seriji uspjeha, kako u prvenstvu tako i Kupu BiH.
Igrači Rudara u Travnik odlaze sa puno samopouzdanja, ali i opreza, jer su svjesni da ih očekuje težak susret s ambicioznom ekipom Travnika, koja također pruža dobre partije i zauzima mjesto u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice.

U Rudaru nemaju ništa protiv da se ponovi rezultat iz pripremnog perioda na memorijalnom turniru „Galib Mujičić“ u Vitezu kad je susret završen neriješenim rezultatom (2:2), a pitanje pobjednika odlučeno penal lutrijom u kojoj su Zeleno-crni bili uspješniji.

Trener Rudara Bećir Mehanović smatra da su ova dva protivnika nivelirana i da je cilj njegove momčadi da Travnik napusti neporažena.

-Naša forma je usponu, samopouzdanje na visokom nivou, ali ne smijemo dopustiti bilo kakvo opuštanje. U utakmicu ulazimo s dosta opreza i ne mislimo srljati. Znamo da je Travnik nezgodna ekipa i da je naš stari rival, kojeg respektiramo i poštujemo. Mi ćemo se spremiti i odigrati što možemo kvalitetnije i odgovornije i nastojati ostati neporaženi. Igrački kadar je kompletan i očekujem dobru nogometnu predstavu u kojoj ćemo mi biti zadovoljniji, izjavio je za portal KakanjLive kormilar Rudara Bećir Mehanović.

Utakmica NK Travnik – Rudar igra se u subotu 21.septembra na gradskom stadion „Pirota“ u Travniku sa početkom u 15 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Dario Karačić iz Čitluka, pomoćnicu su Armin Jelin (Čapljina) i Edis Trklja (Sarajevop), dok će dužnost četvrtog suca obaviti Emir Spahalić iz Mostara. Posmatrač suđenja je Jakov Tabak (Tomislavgrad), a delegat utakmice Armin Ćerić iz Čapljine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u