KakanjLive | Srijeda, 05.08.2020. godine

Međunarodni muzički upjeh Emine Bajtarević

28.08.2016. - Naša sugrađanka Emina Bajtarević snimila je pjesmu Crazy sanse za istoimeni festival, koji je inače najveći koncert svjetski poznatih DJ- jeva i održava se u Hanoveru

lewisEmina ovu pjesmu izvodi pod umjetničkim imenom Mina Lewis

Naša sugrađanka Emina Bajtarević maturantica kakanjske Gimnazije, ovog ljeta tokom boravka u Hanoveru ( Njemačka ) s poznatim DJ-em i producentom Aleksej Aki Preikom ( DJ Aleksay ) snimila je pjesmu Crazy sanse za istoimeni festival, koji je inače najveći koncert svjetski poznatih DJ- jeva i održava se u Hanoveru.

Emina je ovu pjesmu izvodi pod umjetničkim imenom Mina Lewis. DJ Aleksej je na društvenim mrežama izjavio da je pjesma, koja je ujedno i himna festivala, uspješna, između ostalog i zahvaljujući divnom Emininom vokalu.

S obzirom na autorska prava pjesma u cjelosti nije objavljena na internetu, ali se dio može poslušati na linku HTTP://danceoftoads.lnk.to/035.

Kako je izjavila za Kakanjlive po završetku srednjeg obrazovanja u Bosni i Hercegovini, Emina Bajtarević ima namjeru studirati u Njemačkoj, te joj je ponuđen nastavak saradnje s pomenutim DJ-om i producentom. Podsjetimo Emina je jedna od pobjednica kakanjskog Talent showa, te višestruka pobjednica sarajevskih Novogradskih dana. Svira gitaru i komponuje. Emina je i redovan učesnik kakanjskih Dana kulture.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u