KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Meč Mladosti i Rudara u centru pažnje

15.07.2016. - U polufinalnim susretima 21. Memorijalnog turnira "Galib Mujičić" u subotu u Vitezu na otvaranju igraju FK Vitez i NK Travnik, dok će u drugom polufinalnom meču snage odmjeriti prošlogodišnji pobjednik Mladost i Rudar

galib1Foto: Arhiv

U polufinalnim susretima 21. Memorijalnog turnira "Galib Mujičić" u subotu u Vitezu na otvaranju igraju FK Vitez i NK Travnik, dok će u drugom polufinalnom meču snage odmjeriti prošlogodišnji pobjednik Mladost i Rudar

Organizaci odbor turnira izvšio je sve potrebne pripreme i definirao raspored i satnicu odigravanja utakmica. Turnir će početi u subotu 16.jula u 15 sati kada će nastupiti predpionirske i pionirske selekcije, a zatim će u 16:15 sati početi i prva polufinalna utakmica turnira u kojoj će snage odmjeriti NK Travnik i FK Vitez.

Svečano otvaranje turnira planirano je za 18 sati, a 15-tak minute kasnije i druga polufinalna utakmica u kojoj će se sastati dva kakanjska tima Mladost i Rudar.Ovaj meč je u centru pažnje sportske javnosti i može se reći finale prije finala. Igračima Rudara je ovo prvi kontrolni meč i prilika novom stručnom štabu da na djelu vidi sve raspoložive snage, posebno novajlije Hinovića, Aničića, Vilu, Hajdarevića,Prutinu i povratnika Belmina Kobilicu. Mladost, koja brani naslov prošlogodišnjeg pobjedika,u nedjelju ima generalku u Širokom Brijegu i sigurno će na turniru u Vitezu veću minutažu imati igrači koji nisu izborili mjesto u početnoj postavi,ali to ne znači da neće pokušati odbraniti prošlogodišnji trofej jer trener Rahimić na raspolaganju ima veliki izbor i sigurno će Rudaru suprostaviti kvalitetnu postavu.

Utakmica za treće mjesto igra se u nedjelju sa početkom u 16 sati i 15 minuta,dok je finale na programu dva sata kasnije. Po završetku finalnog meča uslijedit će uručivanje pehara te pojedinačnih nagrada, kao i svečano zatvaranje turnira.

Sve utakmice igraju se na Gradskom stadionu u Vitezu, a organizatori su pozvali sve ljubitelje nogometa da svojim prisustvom uveličaju ovaj memorijalni turnir.

M.KOMŠO/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u