KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

Masovan odziv na pohod Dipijeva staza

19.10.2019. - Memorijalnom pohodu Dipijeva staza 2019. odazvao se veliki broj učesnikaU organizaciji Planinarskog društva Bobovac, održan je dvadesetšesti po redu Memorijalni pohod – Dipijeva staza.

Sumirajući, današnji dan I učešće u ovom pohodu, načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, oglasio se na facebook profile, naposavši:

- Hvala Planinarskom društvu "Bobovac" za istrajnost u sjećanju na Ediba Dogdibegovića Dipija, obzirom na činjenicu da 26. put obilježavaju godišnjicu njegove pogibije.Lijepo je znati da u Kaknju imamo ljude koji vole prirodu, čuvaju prirodu, te istovremeno njeguju i kulturu sjećanja na one koji su dali život za slobodu.Današnje korake prema Teševskom brdu posvetili smo onima koji su čvrsto koračali stazama slobode, našim herojima. Na današnjem pohodu veliki broj mlađih naraštaja je pohodilo do Teševskog brda i time je Kakanj pokazao još jednom da se ljubav prema prirodi i poštovanje prema šehidima prenosi s generacije na generaciju.
Edib Dogdibegović Dipi poginuo je 17. oktobra 1993. godine kao komandir desetine na Teševu u borbama protiv HVO-a. Bio je član PD Bobovac.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u