KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Liga MZ-Rezultati prvog kola i svečano otvaranje

21.02.2017. - Nakon svečanog otvaranja, odigrano je osam zanimljivih utakmica

U dvorani KSC Kakanj danas je u 17 sati upriličeno svečan otvorenje takmičenja Lige Mjesnih zajednica Kakanj 2017 .Predstavljeno je ukupno 35 ekipa sa 420 takmičara koji će se u narednih nešto više od dva mjeseca kroz 76 utakmica boriti za tri mjesta koja donose vrijedne nagrade.

mensurligamzMensur Mušij: Ukoliko budemo fer i korektni svi smo pobjednici turnira

Nakon predstavljanja ekipa turnir je otvorio predsjednik Fudbalskog kluba Mladost Doboj-Kakanj prijatelj i finansijer kakanjskog sporta, Mensur Mušija:
''Izutetna mi je čast i zadovoljstvo otvoriti ovako divno takmičenje. Vjerujem da je ovo jedno od masovnijih takmičenja u nogometu u našoj zemlji što me posebno raduje. Svima vam želim dobrodošlicu i puno sreće i uspjeha kako u životu tako i na sportskom terenu. Svi znate da Kakanj nosi titulu sportskog grada. Svi ovdje imate priliku da potvrdite to i da ovo takmičenje preraste u tradicionalni turnir. Ukoliko budemo fer i korektni, svi smo pobjednici ovog turira. Nadam se da će ovo takmičenje postati tradicionalno. Želim da protekne u fer i sportskom duhu, sretno vam svima.''

Rezultati prvog kola Lige MZ

Danas je odigrano ukupno osam susreta, a takmičenje su otvorile ekipe Plandišta i Ričice.
Kakanj I-Plandište – Ričica 1:0
Veliki Trnovci – Termoelektrana 0:3
Donji Kakanj – Doboj 0:1
Krševac – Papratnica 1:1 (6:5)
Povezice – Pope 1:0
Kraljeva Sutjeska – Mramor 4:0
Kakanj II – Brnjic 0:2
Varda II – Bukovlje 0:3

Podsjećamo Općina Kakanj je finansijski pokrovitelj kompletnog projekta Lige Mjesnih zajednica, suorganizator je Sportski Savez općine Kakanj, dok kompletnu organizaciju preuzima JU KSC Kakanj. Organizatori Lige mjesnih zajednica su za sve učesnike pripremili majice (dresove) dok će za tri prvoplasirane ekipe i najbolje pojedince biti obezbjeđene nagrade u vidu sportske opreme. Ukoliko se ovaj projekat pokaže kao pun pogodak direktor JU KSC, Aldin Šljivo je najavio sličan turnir u stolnom tenisu ili kuglanju naredne godine.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u