KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Liga MZ-Rezultati četvrtog takmičarskog dana

22.04.2018. - Četvrti takmičarski dan lige mjesnih zajednica bio je i eliminacijskog karaktera. Tako su pobjedama prolazak dalje izborile ekipe mjesnih zajednica Dubovo Brdo, Zgošća, Zagrađe i Doboj, dok su se ekipe Bukovlja, Varde II, Bijelih Voda i Kaknja I oprostile od takmičenja.

O važnosti susreta četvrtog takmičarskog dana govori i činjenica da je u četiri susreta napravljeno čak 26 prekršaja, dodijeljeno 14 žutih i tri crvena kartona. Dva susreta odlučena su nakon penal lutrije.

Četvrti takmičarski dan otvorile su mjesne zajednice Bukovlja i Dubovog Brda. Nakon neriješenog rezultata (1:1) u regularnom dijelu pristupilo se izvođenju penala, a nakon ''penal lutrije'' više sreće imali su igrači iz mjesne zajednice Dubovo Brdo budući da su slavili rezultatom 7:6. Ovo je bio i ujedno najgrublji duel večeri jer je dodijeljeno čak šest žutih i jedan crveni karton.

U drugom meču ekipa Zgošće je deklasirala Vardu II sa visokih 6:1. Najbolji potez večeri zabilježen je upravo u ovom duelu kada je Hajran Veispahić (Zgošća) prošao protivničkog golmana i postigao šesti gol za svoj tim. Čvrstih ''poteza'' nije nedostajalo ni u ovom susretu, budući da je dosuđeno devet prekršaja i pokazana su četiri žuta i jedan crveni karton.

Pobjednika nakon regularnog toka susreta nije bilo ni u duelu mjesnih zajednica Bijele Vode i Zagrađe (2:2), a više sreće prilikom izvođenja penala imali su igrači Zagrađa budući da su na kraju slavili rezultatom 5:4.

Epitet najboljeg i najkorektnijeg susreta večeri može ponijeti ''dvoboj'' Doboja i Kaknja I. Igrači iz mjesne zajednice Doboj su slavili rezultatom 2:0, a u ovom meču je dosuđen samo jedan prekršaj, dok žutih i crvenih kartona nije bilo.

Rezultati četvrtog takmičarskog dana: Bukovlje – Dubovo Brdo 1:1 (6:7), Varda II – Zgošća 1:6, Bijele Vode – Zagrađe 2:2 (4:5), Doboj – Kakanj I 2:0.

Porazima u ovim susretima od ovosezonskog takmičenja Lige mjesnih zajednica oprostile su se ekipe mjesnih zajednica Bukovlje, Varda II, Bijele Vode i Kakanj I.

KakanjLive/JU KSC Kakanj

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u