KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Lekcija Veleža indisponiranim igračima Rudara

06.10.2018. - Rođeni su mnogo lakše od očekivanja savladali Zeleno-crne koji su potpuno podbacili i razočarali svoje navijače

Nije ovo bila ni sjena Rudarevog izdanja protiv Sarajeva. Izabranici trenera Hodžića djelovali su beskrvno i dezorganizirano, bez agresivnosti i energije. Da li je na to uticao umor od bespoštedne borbe protiv Sarajeva, izostanak ozlijeđenih Omera Musića i Mustafe Mušije ili nedostatak kvalitetnih igrača zaštićenog godišta, ali doista je razlika bila drastična i poraz od bolje, kvalitetnije i spremnije ekipe Veleža bio je neminovan.

Gosti su već iz prve šanse stigli do vodstva.Smaka je nespretno loptu izbacio u korner iz kojeg su nakon dobrog ubacivanja i greške Čehajića preko iskusnog Nusmira Fajića poveli i najavili pobjedu. U 26.minuti Mujezinović je propustio kazniti kiks odbrane Rudara,ali je njegov udarac otišao preko praznog gola. I kad se očekivao kraj prvog dijela, u kojem igrači Rudara nisu ozbiljnije zaprijetili golmanu Bobiću, Velež je preko mladog Behrama udvostručio vodstvo.Mujezinović se varkom oslobodio Čehajića, uputio centaršut u šesnaesterac gdje je do lopte došao „nepokriveni“Behram, koji je prisebnim udarcem sa 12 metara savladao golmana Bekana.

U poluvremenu trener Hodžić u svlačionici ostavlja svoju trojicu igrača zaštićenog godišta(ispod 21.godine,op.a) i u igru uvodi Adina Čivu, Fahrudina Kovača i Bajru Spahića. Napadi Rudara su postali češći i opasniji. Dva puta su Bajro Spahić i Fahrudin Kovač zaprijetili Bobiću, ali su njihovi udarci otišli su preko gola.Kazna je stigla u 61.minuti, kada je Brandao de Souza na asistenciju brzonogog Harisa Ovčine, koji se vještim driblingom oslobodio neuvjerljivog Hrelje, s pet metara ubacio loptu u lijevi donji ugao za 0:3. Tračak nade za igrače Rudara ukazao se četiri minute kasnije kada je Fahrudin Kovač sa ivice šesnaesterca prisebnim udarcem iznenadio i savladao loše postavljenog Adnana Bobića.Imao je mlađi Kovač još jednu pravu priliku u 81.minuti.Kobilica je po lijevoj strani prošao dvojicu svojih čuvara , idealno ubacio na peterac, ali Kovač nije bio spretan i po drugi put matirati Bobića. Gosti iz Mostara svoje prilike vrebali su iz kontri i polukontri i svaki njihov prodor bio je opasnost za indisponiranu odbranu Rudara.U sudijskoj nadoknadi Brandao de Souza pogodio je prečku.

Pobjeda Veleža je čista kao suza. Rođeni su očitali lekciju nespremnim igračima Rudara.Bili su bolji u svim elementima nogometne igre, od trke, borbenosti, brzine,svježine, agresivnosti i energije, koja je upravo nedostajala Zeleno-crnima, koji su svojim početničkim greškama doprinijeli da gosti bez većih teškoća dođu do nova tri boda i zadrže čelnu poziciju.

Rudar – Velež 1:3

Stadion Rudara. Gledalaca 1000. Glavni sudija Ilija Živković (Orašje). Pomoćnici; Josip Čolić(Kupres) i Sead Kahrić (Jajce. Četvrti sudija Kenan Bajraktarević (Orašje). Posmatrač suđenja Anto Sučić (Nova Bila). Delegat utakmice Miro Pandžić iz Sarajeva.

Strijelci:0:1 Fajić(15), 0:2 Behram(42), 0:3 Brandao de Souza (64), 1:3 F.kovač(68).

Žuti kartoni:Topalovioć, Hrelja, Kobilica i Spahić(Rudar), Biševac(Velež).

RUDAR: Amir Bekan, Belmin Čehajić, Dženan Smaka (od 46.Fahrudin Kovač), Adnan Hrelja, Adis Goralija, Fadil Čizmić, Armin Topalović, Sedad Subašić (od 46.Adin Čiva), Malik Gačić (od 46.Bajro Spahić), Belmin Kobilica, Mirza Kovač. Trener:Fadil Hodžić.

VELEŽ: Adnan Bobić, Denis Biševac, Denis Zvonić, Samir Zeljković, Mustafa Mujezinović, Seid Behram (od 50.Mehmed Ćosić),Nusmir Fajić (od 46.Brandao de Souza),Maid Mrgan, DarioFerreyra Fernando (od 72.Hamza Mešanović), Edo Vehabović, Haris Ovčina. Trener:Ibro Rahimić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u