KakanjLive | Četvrtak, 16.07.2020. godine

Laida i Ilhan osvojili medalje na Svjetskom prventsvu

05.11.2018. - Kakanjski karataši Laida i Ilhan ostvarili su zapažen rezultat na Svjetskom karate prvenstvu po WTKA pravilima koje se proteklih dana održavalo u italijanskoj Carrari. Takmičari karate kluba ''Rei'' osvojili su ukupno devet medalja, od čega je kakanjski duo osvojio četiri medalje.

Rei takmičari

Italijanski grad Carrara proteklih nekoliko dana bio je domaćin Svjetskog prvenstva u karateu koje je okupilo 3.490 takmičara iz 96 država svijeta. Učešće na najvećoj smotri ''karataša'' po WTKA pravilima uzeo je i klub ''Rei'' koji dugi niz godina više nego uspješno djeluje na području Zenice i Kaknja.

Karate klub ''Rei'' je na ovom takmičenju nastupio sa četiri takmičara, dvoje Zeničana (Amar Skomorac i Sumeja Šabanović) i dvoje Kakanjaca (Laida Ganibegović i Ilhan Neimarlija). Ovi takmičari su danas u popodnevnim satima stigli u Bosnu i Hercegovinu i donijeli ukupno devet medalja, po četiri zlatne i bronzane i jedno srebro.

Amar Skomorac je osvojio bronze u borbama kadeta i seniora, ali i zlato koje je osvojio nastupajući ekipno u sastavu reprezentacije Albanije. Šabanović Sumeja je osvojila zlato u kategoriji kata kadetkinja, dok je mlada Kakanjka Laida Ganibegović osvojila srebro u borbama u kategoriji djevojčica do 10 godina. Drugi Kakanjski takmičar Ilhan Neimarlija osvojio je zlato u ekipnim katama, dok je bronze osvojio u kategoriji kata kadeta i juniora.

-Izuzetno sam ponosan na uspjeh mojih ratnika. Još jednom su pokazali da su na pravom putu. Svojim vrijednim i predanim radom stvaraju rezultate kojima se drugi dive. Vjerujem da su pred njima godine u kojima će osvajiti brojne medalje sa velikih takmičenja, rekao je sensei kluba ''Rei'' Eldin Džulić u izjavi za naš portal.

Uspješni takmičari danas su u popodnevnim satima stigli u svoju domovinu, a trener Džulić, njegovi saradnici i članovi porodica takmičara organizirali su im sjajan doček.

Nakon Svjetskog prvenstva u Italiji za takmičare karate kluba ''Rei'' slijedi klupski edukativni seminar koji će se održati 18. novembra 2018. godine u Zenici. Cilj seminara je druženje članova kluba iz svih sekcija kroz dva treninga koji će se održati u terminima od 10 do 12 i od 13:30 do 15:30 sati u Sali osnovne škole ''Meša Selimović''.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u