KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

Kviz Eco plus - poznat prvi finalista

12.05.2016. - Takmičarska ekipa OŠ „Rešad Kadić“ ostvarila plasman u finalnu emisiju, nakon što su sa 13 bodova razlike bili bolji od vršnjaka iz OŠ “Hamdija Kreševljaković”

ekokviz_sedam_04Takmičarska ekipa OŠ „Rešad Kadić“ ostvarila plasman u finalnu emisiju

Prvi od dva polufinalna susreta između četiri škole koje su se plasirale u završnicu kviza Eco plus, je završen. Prvoplasirana ekipa iz A grupe, OŠ “Rešad Kadić” takmičila se sa drugoplasiranom ekipom iz B grupe, OŠ “Hamdija Kreševljaković”.Tokom cijele emisije bolji rezultat je imala ekipa iz Brnjica. Sa 13 bodova razlike Džejla, Belma, Amerisa, Šejla i Vildana su obezbijedile pobjedu za školu “Rešad Kadić” i dovele je u finale ovogodišnjeg kviza.

ekokviz_sedam_01Ekipa OŠ “Hamdija Kreševljaković” ima  priliku da se bori za treće mjesto

Ni za Alena, Nadira, Davuda, Amnu i Asmira iz OŠ “Hamdija Kreševljaković” ovo nije kraj takmičenja. Oni će imati još jednu priliku u kojoj će se, sa ekipom koja izgubi u drugoj polufinalnoj emisiji, boriti za treće mjesto.

ekokviz_sedam_02Sa snimanja emisije

Naredne srijede, 18.05.2016. godine, u 20, 30 na program NTVIC, je druga polifinalna emisija u kojoj ćemo gledati prvoplasiranu ekipu iz grupe B, OŠ “Omer Mušić” i drugoplasiranu ekipu iz grupe A, OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”.

Ne propustite. Učimo zajedno sa našim osnovcima i podržimo ih u takmičenju koje će ih dovesti do vrijednih nagrada.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u