KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Kvartet Mladosti u pobjedi U21 reprezentacije BiH

10.11.2016. - U prijateljskoj utakmici, koja je odigrana na stadionu Veleža u Vrapčićima, mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala odgovarajuću selekciju Crne Gore sa 2:0

mico_elen_dejanMićo Kuzmanović, Anel Husić i Dejan Maksimović

Selektor U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović u prvu postavu uvrstio je trojicu prvotimaca Mladosti: Marina Galića, Miću Kuzmanovića i Anela Husića, koji su ostavili pozitivan utisak, posebno defanzivac Marin Galić, koji je jedini odigrao svih 90 minuta. Naime, umjesto Husića od 66.minute u igri je bio i četvrti igrač Mladosti Dejan Maksimović, dok je Mićo Kuzmanović igrao do 89.minute kada je u igru ušao Rijad Kobiljar iz Olimpica.
Interesantno je istaći da je Marin Galić naknadno pozvan umjesto Eldara Čivića, koji nije dobio dozvolu svog kluba iz Slovačke jer se utakmica nije igrala u FIFA terminu.

marin_galic_predstavljanjeMarin Galić, kvalitetno odigrao svih 90 minuta

Strijelci za mladu reprezentaciju BiH bili su Saničanin 17. i Popović u 24.minuti, poslije centaršuta Miće Kuzmanovića i asistencije Marina Galića.

Potsjećamo, mlade selekcije BiH i Crne Gore u junu prošle godine su u Čitluku igrale bez golova(0:0).

Nastup kvarteta iz Mladosti predstavlja veliko priznanje ovim talentiranim igračima,ali i klubu i trenerima Rahimiću i Musemiću, koji imaju povjerenje u mlade igrače, što nije slučaj u našim klubovima.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u