KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Kuvajtski Al Salmiyah bolji od rukometaša Kaknja

09.09.2018. - Kuvajtski Al Salmiyah savladao rukometaše Kaknja rezultatom 39:30 u prijateljskoj utakmici u dvorani KSC Kakanj. Uprkos porazu mladi rukometaši Kaknja odigrali dobru utakmicu.

Nakon samo četiri dana treninga rukometaši Kaknja odigrali su prijateljski susret sa ekipim Al Salmiyah iz Kuvajta. Meč je odigran u kakanjskoj sportsvoj drorani, a na kraju je tim iz Kuvajta slavio rezultatom 39:30.

Mlada i poletna ekipa Kaknja bila je u egalu sa dosta kvalitetnijom ekipom iz Kuvajta sve do polovine prvog dijela susreta kada je Admir Bjelopoljak isključen na dva minuta, a potom gosti prave prvu osjetniju prednost od četiri gola razlike i na odmor odlaze sa prednošću od sedam golova (15:22).

U drugom poluvremenu ekipa Nedžada Zaimović je postigla identičan broj golova kao u prvih pola sata igre, dok su gosti postigli 17 golova i u konačnici slavili rezultatom 39:30.

Najefikasniji igrač susreta bio je mladi Amar Amitović sa 13 postignutih golova, dok je u ekipi Kaknja Admir Bjelopoljak postigao šest golova. U ekipi Al Salmiyaha Alisallah je postigao osam golova, dok su po šest dodali Hussain i Dajhti.

Budući da su samo četiri dana u trenažnom procesu Kakanjci su odigali sjajan meč i sigurno će igrati zapaženu ulogu u novoj sezoni Prve rukometne lige Federacije.

E.Škulj/Kakanjlive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u