KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Kup BiH - Mladost dočekuje Bosna Semu

07.03.2017. - Nakon minimalnog poraza na Grbavici fudbaleri Mladosti se okreću prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će na stadionu u Doboju sutra u 15 sati ugostiti ekipu Bosna Seme.

husref_musem

Husref Musemić: Ulogu favorita moramo opravdati na terenu

U taboru Mladosti su već ranije najavili kako će sve snage usmjeriti na Kup BiH budući da su bili svjesni da će teško izboriti plasman u ligu za prvaka naše zemlje. Trener ekipe Mladosti, Husref Musemić je svjestan da ulogu favorita moraju opravdati na terenu koji nakon novih padavina neće biti nimalo lagan za igru: 

''Da smo prije žrijeba u Vogošći imali priliku koga da biramo u četvrtfinalu sigurno bi to bila ekipa Bosna Seme. Dakle žrijeb nam je bio maksimalno naklonjen. Prihvatamo ulogu favorita, ali to isto tako moramo pokazati na terenu. U ovom momentu naše ambicije su više vezane za Kup nego za ligu, tako da ćemo u susret ući maksimalno koncentrisani i pokušati doći do pobjede i dobre prednosti pred uzvrat.''

Pavle Sušić

Pavle Sušić: Shvatili smo važnost utakmice i pružit ćemo svoj maksimum

Među igračima Mladosti vlada optimizam a svoje mjesto u startnih 11 u sutrašnjem duelu trebao bi zauzeti Pavle Sušić koji se uspješno oporavio od povrede.

''Favoriti smo za prolazak u polufinale Kupa BiH, ali taj prolaz moramo obezbjediti na terenu. U oba susreta moramo dati svoj maksimum. Svi smo shvatili važnost ove utakmice i pružit ćemo svoj maksimum kako bi već sutra obezbjedili dobar rezultat pred uzvrat u Sarajevu.'' – rekao je Sušić u izjavi za KakanjLive.

U preostala tri susreta sastaju se: Sarajevo – Travnik, Radnik – Željezničar i Zrinjski – Široki Brijeg.

Susret između Mladosti DK i Bosna Seme je na rasporedu sutra u 15 sati na stadionu u Doboju. Pravdu na ovom susretu dijelit će Husein Terzić (Travnik) sa asistentima Sretenom Udovičićem (Prijedor) i Bojanom Maksimovićem (Modriča). Četvrti sudija je Emir Spahalić (Mostar). Za delegata susreta imenovan je Ekrem Ibreljić (Fojnica), dok je posmatrač suđenja Željko Perić (Mostar).

E.Škulj/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u