KakanjLive | Četvrtak, 28.05.2020. godine

Kuglaši Rudara žele častan oproštaj od Lige prvaka

06.12.2018. - U subotu u kuglani KSC Kakanj, kuglaši Rudara igraju revanš osmine finala Lige prvaka protiv njemačkog prvaka Rot Weis Zerbst iz Berlina, koji spada u uži krug najboljih svjetskih timova

rudaruberlinuKuglaši Rudara u Berlinu

Osvajanjem četvrtog mjesta na XVII NBC Kupu u Apatinu, kuglaši Rudara izborili su učešće u NBC –N Champions ligi 2018/2019. Plasmanom u ovo najeletnije takmičenje, kuglaši Rudara postigli su najveći uspjeh u 70. godina postojanja i jedini su kakanjski sportski kolektiv koji je izborio učešće u Ligi prvaka.


Nažalost, nisu bili miljenici žrijeba jer su za protivnika dobili najtežeg protivnika, ekipu njemačkog prvaka Rot Weis Zerbst. U prvom susretu u Berlinu, njemački prvak slavio je rezultatom 8:0 i već jednom nogom je u sljedećoj rundi . Toga su svjesni i kuglaši Rudara,kojima je želja da pred svojim navijačima pruže što jači otpor favoriziranim gostima i da se časno oproste od Lige prvaka.

Saudin Bajtarević, bivši dugogodišnji prvotimac Rudara i sarajevskog Željničara, koji već treću godinu zajedno sa Sejidom Zecom uspješno kormilari prvom postavom svog matičnog kluba, impresioniran je gostoprimistvom igrača i vodstva Zerbsta, a posebno njihovih navijača, koji su emotivnim i toplim pristupom ostavili snažan dojam i dokazali da se radi o vrhunskom klubu.

-Sve je bilo na vrhunskom nivou.Od dočeka, navijanja i zajedničkog druženja poslije utakmice. Doista nosimo lijepe uspomene iz Berlina i moramo sve učiniti da im uzvratimo to nezaboravno gostoprimstvo na naš bosanski način i da iz Kaknja odu s oduševljenjem. Što se tiče revanša i rezultata, treba biti objektivan i priznati da je Zerbst bolja i kvalitetnija ekipa. Mi ćemo pokušati pružiti maksimum i meč učiniti zanimljivijim , osvojiti koji bod i časno se oprostiti od Lige prvaka, kaže Saudin Bajtarević, sin legende kakanjskog i bh.kuglanja, Mehmeda Bajtarevića.

Kapiten tima Vedad Karzić, kojem je u prvom susretu u Berlinu nedostajao samo jedan čunj da osvoji meč poen, kaže da je igranje u ligi šampiona najveći događaj za njega i njegove suigrače i da će sve učiniti da protiv najjačeg svjetskog kluba pokažu koliko vrijede i dostojno reprezentuju naš Kakanj i Bosnu i Hercegovinu.


-Ne sumnjam da će naša ekipa pružiti dobru igru i svaki pojedinac dati sve od sebe i da ćemo biti dostojan protivnik jednoj od najjačih ekipa u svijetu. U Berlinu mi je nedostajao samo jedan čunj da osvojim meč poen i ako bude sreće možda to uz podršku navijača ostvarim u našoj renoviranoj kuglani. Samim plasmanom u Ligu prvaka mi smo ispunili svoj cilj,a sad ćemo pokušati ostvariti klupski rekord , istakao je kapiten i jedan od najiskusnijih igrača Rudara Vedad Karzić.

saudin_vwedadVedad Karzić i Saudin Bajtarević

Zerbst je, nema sumnje, izraziti favorit i u uzvratnom meču, ali to ne znači da njemački prvak u Kakanj dolazi opušten. Bez obzira na veliku prednost iz prvog meča, njihovo vodstvo i trener Martin Herold ozbiljno pristupaju revanšu što se može zaključiti i po njihovim izjavama na klupskoj stranici.

-Liga prvaka uvijek ima posebnu atrakciju.Ne ide se u Bosnu svaki dan.Drago nam je što ćemo upoznati ovu zemlju . Bez obzira na značajnu prednost, želimo pobijediti i kao tim renomea, Zerbst ima obavezu da ide na pobjedu u svakoj igri, pojašnjava vođa tima Timo Hhoffmann,te upozorava da će bosanci biti drugačiji i pokušati uz pomoć publike uznemiriti favorita.Posebno najbolji igrač Muamer Bešić, koji je imao sjajan rezultat sa 622 oborena čunja i Vedad Karzić, koji je skoro osvojio poen protiv Mathias Webera.

Zbog velike udaljenosti, delegacija Zerbsta ranim jutarnjim letom u petak je doputovala u Sarajevo, a u Kakanj će doći pred utakmicu , kombijem s kojim je Rudar 18 sati putovao u Berlin !

Zahvaljujući pomoći Općine i sponzora , u kuglani KSC Kakanj nabavljeni su novi čunjevi i kugle i ispunjeni svi uvjeti iz Propozicija ovog natjecanja.

Uzvrtatni susret Rudar – Rot Weis Zerbst igra se u subotu sa početkom u 13 sati.Ulaz je besplatan!
M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u