KakanjLive | Ponedjeljak, 06.07.2020. godine

Kuglaši Rudara u polufinalu NBC Kupa

05.10.2018. - Na XVII Pokalu NBC Cupa 2018. koji se igra u Apatinu(Srbija), u konkurenciji 24 ekipe iz 14 zemalja, izabranici trenera Seida Zeca sa 3.559 oborenih čunjeva zauzeli četvrto mjesto i izborili plasman u polufinale u kojem će danas (petak) protiv njemačke ekipe Staffeisteina pokušati doći do historijskog uspjeha

KuglaiRudarauApatinu
U konkurenciji 24 ekipe iz 14 zemalja, kuglaši Rudara na NBC pokalu u Apatinu ostvarili su sjajan rezultat i izborili plasman u polufinale. Sa 3.559 oborenih čunjeva, što je novi klupski rekord, izabranici trenera Seida Zeca zauzeli su visoko, četvrto mjesto, što je dosad najveći uspjeh na jedanaest nastupa na evropskoj sceni.

Ovo je, nema dvojbe, fantastičan rezultat koji su postigli Muamer Bešić (648), Eldar Turudija (614), Dinko Dundić (611), Vedad Karzić (576), Amar Alagić (560) i Nermin Hrustemović (550) koji će ući u anale kakanjskog kuglanja, koje ima 70-godišnju tradiciju.

SaudinBajtareviiMuamer Bei

Pored igrača, koje predvode bh.reprezentativci Muamer Bešić i Dinko Dundić, velike ,zasluge neosporno pripadaju treneru Seidu Zecu i njegovom pomoćniku Saudinu Bajtareviću, bivšim istaknutim kuglašima Rudara, koji su tvorci ove zlatne generacije, za koju slobodno možemo reći da nije rekla posljednju riječ jer spada među najmlađe bh.ekipe i koja već treću sezonu zaredom igra na evropskoj sceni.

RezultattakmienjApatinu

Podsjećamo, 2004.godine u njemačkom Heidelbergu u Euro cupu pod vodstvom legendarnog Mehmeda Bajtarevića, kuglaši Rudara bili su jedanaesti od 16 ekipa,a 2016.na Euro pokalu u Bačkoj Topoli (Srbija pod vodstvom sadašnjeg trenerskog dvojca Zec-S.Bajtarević) deseti među 32 učesnika, čime su najavili ovogodišnji podvig. Ako i ne prođu u finale, već sad se može reći da je osvajanje četvrtog mjesta, podvig za divljenje.

M.Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u