KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Kuglaši Rudara sezonu završili pobjedom i plasmanom u Evropu

11.04.2016. - U posljednjem 22. kolu kuglaši Rudara ubjedljivo savladali Zrinjski iz Ljubača kod Tuzle i sezonu završili na visokom,trećem mjestu, koje im osigurava nastup u Evropskim natjecanjima

kuglanje_kozara

Da se kuglaši Rudara nalaze u top formi i da posljednji uspjesi nisu bili slučajni, potvrdio je i susret protiv Zrinjskog iz naselja Ljubača kod Tuzle u kojem su zabilježili uvjerljivu pobjedu (7:1).
Već u  prvoj izmjeni Eldar Turudija i kombinacija Muamer Bešić - Mahir Safundžija su donijeli Rudaru prednost od 2:0 i preko 100 čunjeva prednosti protiv Ninića i Tomića. U drugoj izmjeni Vedad Karzić i Nermin Hrustemović donose nova dva boda Rudaru i već tada je bilo riješeno pitanje pobjednika. U posljednjoj izmjeni Amar Alagić je izgubio bod od Ivanovića, a kombinacija Dinko Dundić - Meho Strika porazila je Kovačevića i na kraju rezultat je bio 7:1 u korist naših kuglaša, koji su na trijumfalan način završili jednu od najuspješnijih sezona u posljednjih desetak godina. Najbolji rezultat na ovom susretu imala je kombinacija Dundić-Strika (589 oborenih čunjeva, op.a).

REZULTATI POSLJEDNJEG KOLA: Sloboda-Vogošća 5:3, Rudar-Zrinjski(Lju) 7:1, Ada NB-Revita 2:6, Kozara-Borac 7:1, Međugorje-Hercegovac 7:1,Zrinjski(Mo)-Gradiška 4:4.

KONAČAN POREDAK: 1.Revita 57, 2.Sloboda 48, 3.Rudar 45, 4. Borac 40, 5.Međugorje 39, 6.Zrinjski(Lj) 32, 7.Gradiška 32, 8.Zrinjski(Mo) 29, 9.Kozara 23, 10.Ada NB 18, 11.Vogošća 17, 12.Hercegovac 8 bodova.

Novi-stari prvak Revita, Sloboda i Rudar izborili su pravo nastupa u evropskim natjecanjima.

Novi premijerligaši

Iz lige su ispali Vogošća i Hercegovac iz Bileće, dok su novi premijerligaši postali Bosna iz Visokog, prvak Prve lige Federacije BiH i ekipa Dervente, koja je osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske.

Završnica Kupa sljedeće vikend u Kaknju

Narednog vikenda u Kaknju će se odigrati završnica Kup takmičenja BiH u kojoj će nastupiti po dvije najuspješnije ekipe iz Federacije,odnosno RS-a.
U polufinalnim susretima igraju: Rudar (Kakanj) – Revita (Banja Luka) i Sloboda (Tuzla)-Borac (Banja Luka).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u