KakanjLive | Petak, 14.08.2020. godine

Kuglaši Rudara sezonu otvorili pobjedom

18.09.2017. - Kuglaši kakanjskog Rudara su na najbolji mogući način otvorili novu sezonu. U domaćoj kuglani u okviru KSC Kakanj Rudar je ubjedljivo savladao mostarski Zrinjski rezultatom 7:1.

Rudar Zrinjski

Pobjeda Rudara na otvaranju sezone

Proteklog vikenda startalo je takmičenje i u kuglaškoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Dok se većina ekipa znatno pojačala u odnosu na prošlu sezonu kakanjski Rudar će i ove sezone igrati u identičnom sastavu kao i prošle sezone kada su osvojili treće mjesto u domaćem šampionatu i Kup Bosne i Hercegovine.

U prvoj izmjeni Bešić (601) je savladao Krešića (538), dok je Alagić bio bolji od Ibrahimovića (536), tako da su Kakanjci imali vodstvo od 2:0 i 99 čunjeva prednosti.

Novi poen u drugoj izmjeni za Kakanjce je osvojio Hrustemović (589) protiv Bošnjaka (500), dok je jedini poen za goste u ovom susretu osvojio Hrvić (561) protiv Karzića (486).
Rudar je tako u treću izmjenu ušao pri vodstvu od 3:1 i 113 čunjeva prednosti. U posljednjoj izmjeni Turudija, Dundić i Karahodžić su potvrdili ubjedljivu pobjedu Kakanjaca od 7:1 u ovom susretu.
Turudija (537) je bio bolji od Bevande (532), dok je kombinacija Dundić/Karahodžić (615) savladala Krešića I. (535) i donijela pobjedu Rudaru na otvaranju sezone. Nema sumnje da će Kakanjci i u novoj sezoni Premijer lige BiH u kuglanju igrati zapaženu ulogu.

Ostali rezultati 1.kola Premijer lige BiH u kuglanju:

Bosna – Kozara 5:3
Posušje – Vogošća 7:1
Revita – Mineral 3:5
Ada NB – Sloboda 1:7
Borac – Gradiška (odgođen susret)

Od ove sezone ekipa Međugorja je promjenila ime u Posušje budući da se ekipa ''preselila'' u istoimeni grad. U narednom kolu Rudar će na gostovanje novom članu Premijer lige BiH, ekipi Minerala u Teslić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u